Завршене Видовданске свечаности 2017. године

Фото ГрачаницаОнлајн: Видовдан, Газиместан

Светом архијерејском литургијом у манастиру Грачаница и парастосом на Газиместану, на Косову је завршено овогодишње обележавање Видовдана. Грађани општине Грачаница, имали су прилике да месец дана уживају у концертима, изложбама слика, књижевним вечерима и у позоришним представама.

Фото ГрачаницаОнлајн: градоначелник Грачанице Владета Костић

„Изузетна ми је част као председнику општине Грачаница што смо имали прилике да током Видовданских свечаности угостимо велики број гостију из целог региона. Грачаница је и данас, али и у протеклих месец дана, домаћин и представницима Владе Србије и нашим драгим пријатељима из Републике Српске, из Македоније, Црне Горе, једном речју из свих православних земаља које обележавају овај празник и које га доживљавају као свој. Шира јавност је могла да види да је већ три године видовданска манифестација, односно обележавање Видовдана у самој Грачаници на једном много вишем нивоу и мали број градова и општина има привилегију и част да на пример ужива у звуцима симфонијског оркестра и хора РТСа“, рекаоје градоначелник Грачанице Владета Костић, захваливши се Доми културе Грачаница чији су запослени били организатори већине манифестација.

Фото ГрачаницаОнлајн: Видовдан, Газиместан

Данашњу Свету архијерејску литургију и парастос на Газиместану, служио је патријарх српски Иринеј. Светој архијерејској литургији, осим бројних гостију, присусвовали су и политички представници Срба у косовским и српским институцијама.

Анђелка Ћуп