S. Simić: Lako može da se desi da Srpska lista ne prihvati rezultate izbora na Kosovu

Фото ГрачаницаОнлајн: Славко Симић

Фото ГрачаницаОнлајн: Славко Симић

Predsednik Srpske liste Slavko Simić, izjavio je za Betu da lako može da se desi da Srpska lista ne prihvati rezultate izbora na Kosovu, jer u rezultate nije uvršteno preko hiljadu takozvanih uslovnih glasova.

Ukoliko se ne prihvati žalba Srpske liste na rezulatate vanrednih parlamentarnih izbora, održanih 11. juna na Kosovu, može se desiti da ovaj politički subjekat izbore smatra neregularnim, rekao je predsednik Srpske liste, Slavko Simić.

Simić je rekao za Agenciju Beta da ni glasovi kandidata koje su obradili članovi biračkih odbora i opštinskih izbornih komisija, „nisu upisani, niti registrovani u centru za prebrojavanjer glasova u Kosovu Polju“.

„Ako Panel za žalbe ne uvaži naše žalbe koje ćemo u petak uputiti CIK-u, onda lako može da se desi da Srpska lista ne prihvati ovaj izborni proces koji je očigledno bio represivan za Srpsku listu i naše glasačko telo od samog početna izbornog procesa“, rekao je Simić.

Od dvadeset kandidata Srpske liste za poslanike Skupštine Kosova, glasove su prema izveštaju Centralne izborne komisije osvojili: Saša Milosavljević, Jasmina Živković, Jelena Bontić, Zoran Mojsilović, Miljana Nikolić, Verica Ćeranić, Srđan Mitrović, Igor Simić i Branimir Stojanović.

Izvor: Beta

Anđelka Ćup