fbpx

Kanceliraja za KiM: Presuda grupi radnika Javnog preduzeća“Nacionalni park Šar planina“, dokaz zulumćarskog odnosa prema srpskom narodu

„Sramotno izricanje presude grupi radnika Javnog preduzeća „Nacionalni park Šar planina“, još jedan je dokaz zulumćarskog odnosa privremenih institucija samouprave na Kosovu i Metohiji prema srpskom narodu i jasno je da za cilj ima zastrašivanje građana pokrajine lojalnih Republici Srbiji“, kaže se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za KiM.

Kazne izrečene od strane Osnovnog suda u Uroševcu, za Kancelariju za KiM su ponižavajuće i besmislene.

„Srbi na Kosovu i Metohiji ne pristaju na ovakvu strahovladu i nasilničko gaženje njihovog dostojanstva. Ukoliko albanska politička elita na Kosovu i Metohiji želi da Srbi budu konstruktivan politički činilac, sa ovakvom praksom se smesta mora prestati. Osnovni sud u Uroševcu je danas održao pokaznu vežbu kako pravosuđe u jednom društvu koje pretenduje da se nazove demokratskim ne sme i ne može da funkcioniše“, zaključuje se u saopštenju.

Podsećamo, šestoro radnika J.P. “Nacionalni park Šar planina” srpske nacionalnosti osuđeni su pred Osnovnim sudom u Uroševcu na uslove kazne zatvora i naloženo im je da plate 150.000 evra odštete Kosovu zbog krivičnog dela pustošenja šuma.

Ovom jvnom preduzeću, koje je smatrano ilegalnom srpskom organizacijom, oduzeta je imovina, a protiv šestoro radnika je pokrenut sudski postupak.

Anđelka Ćup

%d bloggers like this: