Социјалисти Косова излазе самостално на локалне изборе 22. октобра

Социјалсити Косова су одлучили да на косовске локалне изборе, који ће се одржати 22. октобра, изађу самостално. То је одлучено на седници Извршног одбора Покрајинског одбора Социјалистичке партије Србије, наводи се у саопштењу достављеном медијима.

Социјалисти Косова ће учествовати самостално на локалним изборима у свим општинама са српском већином, каои у осталим општинама где живе Срби и у којима СПС има своју мрежу, а такође и у Општини Дргааш.

“Поучени досадашњим искуством, нисмо задовољни односном коалиционих партнера на локалу. Косметски социјалисти су увек поштовали коалиционе договоре и давали максимум у предизборним кампањама, али касније нису наилазили на коректан однос партнера. Сматрамо да имамо изузетно квалитетне и доказане кадрове, са вишегодисњим искуством у политици и вођењу локалних самоуправа, како за кандидате за одборнике у скупштинама општина, тако и за кандидате за градоначелнике. Социјалисти су на Косову и Метохији препознатљиви као веома стабилна и истрајна лево орјентисана политичка опција, са веома много резултата иза себе. За ове изборе смо апсолутно спремни, доказ томе су пет активаних окружних одбора и више од двадесет општинских одбора у пуном капацитету”, каже се у саопштењу.

Социјалисти Косова додају да су отворени за разговоре, а да им је циљ да омогуће опстанак српског народа на Косову кроз отварање нових радних места и стварање реалних услова за повратак прогнаних Срба.

Подсећамо, СПС је у Влади Србије коалициони партнер Српској напрдној странци, а на последњим парлаентарним изборима на Косову социјалисти су били у оквиру Српске листе.

Анђелка Ћуп