Канцеларија за КиМ: Циљ напада на Миловића изазивање сукоба међу Србима

Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије осуђује синоћни инцидент у Звечану, у коме је запаљен аутомобил др Драгише Миловића. 

 „Српски народ на Косову и Метохији континуирано је изложен нападима и застрашивању, а синоћни инцидент који се догодио у непосредној близини дечијег обданишта и стамбене зграде, сасвим сигурно додатно уноси неспокојство и немир. Иза овог акта, ко год да га је починио, крије се покушај да се код грађана српске националности изазове страх и несигурност“, упозорено је из Канцеларије за КиМ Владе Републике Србије.

У сопштењу се даље наводи да ће они којима није стало до мира и напретка, у тренутку када се пред српским народом у Покрајини налазе бројни изазови, учинити све како би изазвали размимоилажења и сукобе међу Србима на Косову и Метохији.

„Канцеларија за Косово и Метохију очекује да полиција и остали безбедносни чиниоци на Косову и Метохији предузму видљиве и одлучне кораке како би расветлили овај напад и казнили одговорне, као и да представници међународних мисија у Покрајини појачају активности како би осигурали безбедност грађана и спречили насиље“, закључује се на крају саопштења.


Породични ауто марке „Опел  аскона“ познатог лекара Драгише Миловића запаљен је у понедељак на уторак  у улици „Проте Стојана“ у Звечану.

„Мој утисак је да то сигурно нису урадили Албанци и да, на жалост, и овај случај је једна зона несигурности где се упућују поруке страха и даље према људима. Ја мислим да је то политичка порука“, рекао је Миловић за портал Коссев. Драгиша Миловић је један од најпознатијих лекара на Северу Косова и Метохије. Био је председник општине Звечан пре почетка дијалога у Бриселу.