Kancelarija za KiM: Cilj napada na Milovića izazivanje sukoba među Srbima

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje sinoćni incident u Zvečanu, u kome je zapaljen automobil dr Dragiše Milovića. 

 „Srpski narod na Kosovu i Metohiji kontinuirano je izložen napadima i zastrašivanju, a sinoćni incident koji se dogodio u neposrednoj blizini dečijeg obdaništa i stambene zgrade, sasvim sigurno dodatno unosi nespokojstvo i nemir. Iza ovog akta, ko god da ga je počinio, krije se pokušaj da se kod građana srpske nacionalnosti izazove strah i nesigurnost“, upozoreno je iz Kancelarije za KiM Vlade Republike Srbije.

U sopštenju se dalje navodi da će oni kojima nije stalo do mira i napretka, u trenutku kada se pred srpskim narodom u Pokrajini nalaze brojni izazovi, učiniti sve kako bi izazvali razmimoilaženja i sukobe među Srbima na Kosovu i Metohiji.

„Kancelarija za Kosovo i Metohiju očekuje da policija i ostali bezbednosni činioci na Kosovu i Metohiji preduzmu vidljive i odlučne korake kako bi rasvetlili ovaj napad i kaznili odgovorne, kao i da predstavnici međunarodnih misija u Pokrajini pojačaju aktivnosti kako bi osigurali bezbednost građana i sprečili nasilje“, zaključuje se na kraju saopštenja.


Porodični auto marke „Opel  askona“ poznatog lekara Dragiše Milovića zapaljen je u ponedeljak na utorak  u ulici „Prote Stojana“ u Zvečanu.

„Moj utisak je da to sigurno nisu uradili Albanci i da, na žalost, i ovaj slučaj je jedna zona nesigurnosti gde se upućuju poruke straha i dalje prema ljudima. Ja mislim da je to politička poruka“, rekao je Milović za portal Kossev. Dragiša Milović je jedan od najpoznatijih lekara na Severu Kosova i Metohije. Bio je predsednik opštine Zvečan pre početka dijaloga u Briselu.