Теодора Ивановић из Грачанице награђена за улогу Жане на фестивалу у Прокупљу

Аматерско позориште „Јанићије Поповић“ из Грачанице извело је представу „Кући“ у склопу позоришног фестивала „Бескрај 10 квадрата“ који се одржава у дворишту Гимназије у Прокупљу. За најбољу глумицу, шесте вечери фестивала, стручни жири је прогласио Теодору Ивановић која у представи игра Жану.

„За­до­во­љан сам ка­ко су ваши млади глум­ци од­и­гра­ли ову тешку и захтевну представу. Судећи пре­ма апла­у­зи­ма публи­ке мислм да су пре­по­зна­ли те­му која мучи савремено друштво,“ рекао је Зоран Цветковић уметнички директор фестивала.

„Представа „Кући“ је јако добра и озбиљна без обзира што је играју деца“, каже Мирољуб Мировић – Фацир, управник Варошког позориша „Хистрион“ из Прокупља. Он напомиње да је пре почетка представе био у дилеми да ли ће деца на прави начин моћи да изнесу представу.

“После одгледане представе сматрам да су у томе успели и да су ушли у суштину самог текста“, рекао је Мировић.

Део из представе „Кући“, Фото: Дом културе Грачаница

Фестивал „Бескрај 10 квадрата“ је такмичарског карактера. Поред професионалног жирија који чине Драгана Јовичић Јовић, Драгослав Кривокапић и Слађана Драшковић, такмичарске представе оцењује и тајни жири из сенке, који је у публици.

Одлазак представе „Кући“ на фестивал „Бескрај 10 квадрата“ помогла је Општина Грачаница.