Удружење породица киднапованих и убијених Срба на КиМ: Дијалог после казне за злочинце

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Породице киднапованих Срба

Удружење породица киднапованих и убијених на КиМ, у писму упућеном председнику Србије, Александру Вучићу затражило је да “коначну одлуку о дијалогу о статусу Косова и Метохије” донесе тек када Специјални суд осуди све команданте “ОВК”. У отвореном писму упућеном председнику додаје се да је “ тек тада могућ договор са “поштеним Албанцима у интересу Срба и Албанца”.

„Албанске породице жртава, међу којима је највећи број убијених терориста “ОВК”, уз помоћ ДОС-овског режима, НВО и медија у Србији, међунаордне заједнице и Хашког трибунала “отерале” су све српске генерале војске и полиције и државнике Србије у тамнице Хашког трибунала, неке и под земљу, а породице српских жртава још чекају на истину и правду за своје жртве“, наводи се у писму и додаје да је после злочина почињених над српском децом у Гораждевцу и погромом над Србима марта 2004. године, „проглашена лажна држава Косово“.

„Било би погубно по породице жртава, а и народ, да се било какве одлуке доносе у дијалогу са некадашњим командантима терористичке и злочиначке “ОВК”“, констатује се у отвореном писму и додаје да породице српских, ромских, горанских и албанских жртава више од 19 година чекају истину и правду, због чега одлука о статусу Косова може да сачека док злочинци не буду кажњени“, закључује се у саопштењу Удружења киднапованих и несталих Срба.

Анђелка Ћуп