fbpx

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih Srba na KiM: Dijalog posle kazne za zločince

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Породице киднапованих Срба

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Породице киднапованих Срба

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM, u pismu upućenom predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću zatražilo je da “konačnu odluku o dijalogu o statusu Kosova i Metohije” donese tek kada Specijalni sud osudi sve komandante “OVK”. U otvorenom pismu upućenom predsedniku dodaje se da je “ tek tada moguć dogovor sa “poštenim Albancima u interesu Srba i Albanca”.

„Albanske porodice žrtava, među kojima je najveći broj ubijenih terorista “OVK”, uz pomoć DOS-ovskog režima, NVO i medija u Srbiji, međunaordne zajednice i Haškog tribunala “oterale” su sve srpske generale vojske i policije i državnike Srbije u tamnice Haškog tribunala, neke i pod zemlju, a porodice srpskih žrtava još čekaju na istinu i pravdu za svoje žrtve“, navodi se u pismu i dodaje da je posle zločina počinjenih nad srpskom decom u Goraždevcu i pogromom nad Srbima marta 2004. godine, „proglašena lažna država Kosovo“.

„Bilo bi pogubno po porodice žrtava, a i narod, da se bilo kakve odluke donose u dijalogu sa nekadašnjim komandantima terorističke i zločinačke “OVK”“, konstatuje se u otvorenom pismu i dodaje da porodice srpskih, romskih, goranskih i albanskih žrtava više od 19 godina čekaju istinu i pravdu, zbog čega odluka o statusu Kosova može da sačeka dok zločinci ne budu kažnjeni“, zaključuje se u saopštenju Udruženja kidnapovanih i nestalih Srba.

Anđelka Ćup

%d bloggers like this: