fbpx

Srećko Milačić: Zbog lažnih navoda, slede tužbe

Фото Б. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: зграда Универзитета у Приштини

зграда Универзитета у Приштини, Фото Б. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Posle smene sa mesta rektora, Srećko MIlačić je u svom obraćanju javnosti najavio tužbu protiv potpisnika zahteva za njegovu smenu, zbog, kako je naveo, lažnih navoda potpisnika

„Navodim da mi do današnjeg dana nije dostavljen dokument kojim se ističu navodni razlozi za moju smenu. Time nije data šansa da se izjasne o tim navodima ni rektor, ni bilo koji organ Univerziteta. S obzirom na to da je danas u medijima objavljen taj dokument, pod punom odgovornošću tvrdim da su svi navodni razlozi navedeni u tom dokumentu izmišljeni i netačni”, tvri Milačić i dodaje da je uvek radio u okviru institucija sistema, u skladu sa zakonom.

Dojučerašnji rektor zahteva da ministar prosvete Srbije pošalje upravnu inspekciju, koja bi ustanovila da li ima propusta u njegovom radu.

“Naglašavam da ću sve potpisnike zahteva za moju smenu, zbog lažnih navoda, tužiti sudu i pred nadležnim organima dokazati da nijedan od navoda nije tačan, a takođe ću podneti tužbu sudu zbog nezakonite smene sa mesta rektora“, zaključuje Milačić u saopštenju.

Podsećamo da je pismo za smenu Srećka Milačića, potpisalo jedanaestoro političkih predstavnika Srba, uglavnom u kosovskim institucijama i tri predstavnika studentskih organizacija. Među potpisnicima su i gradonačelnik Severne Mitrovice i predsednik Srpske liste Goran Rakić, ministar za povratak i zajednice u odlazećoj Vladi Kosova Dalibor Jevtić, gradonačelnik Zvečana Vučina Janković, ali i poslaniku Skupštini Srbije, socijalista Zvonko Stević i drugi.

Anđelka Ćup

%d bloggers like this: