Срећко Милачић: Због лажних навода, следе тужбе

Фото Б. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: зграда Универзитета у Приштини

После смене са места ректора, Срећко МИлачић је у свом обраћању јавности најавио тужбу против потписника захтева за његову смену, због, како је навео, лажних навода потписника

„Наводим да ми до данашњег дана није доставлјен документ којим се истичу наводни разлози за моју смену. Тиме није дата шанса да се изјасне о тим наводима ни ректор, ни било који орган Универзитета. С обзиром на то да је данас у медијима објавлјен тај документ, под пуном одговорношћу тврдим да су сви наводни разлози наведени у том документу измишлјени и нетачни”, тври Милачић и додаје да је увек радио у оквиру институција система, у складу са законом.

Дојучерашњи ректор захтева да министар просвете Србије пошаље управну инспекцију, која би установила да ли има пропуста у његовом раду.

“Наглашавам да ћу све потписнике захтева за моју смену, због лажних навода, тужити суду и пред надлежним органима доказати да ниједан од навода није тачан, а такође ћу поднети тужбу суду због незаконите смене са места ректора“, закључује Милачић у саопштењу.

Подсећамо да је писмо за смену Срећка Милачића, потписало једанаесторо политичких представника Срба, углавном у косовским институцијама и три представника студентских организација. Међу потписницима су и градоначелник Северне Митровице и председник Српске листе Горан Ракић, министар за повратак и заједнице у одлазећој Влади Косова Далибор Јевтић, градоначелник Звечана Вучина Јанковић, али и посланику Скупштини Србије, социјалиста Звонко Стевић и други.

Анђелка Ћуп