Српскa листа: Нема одлуке о било каквим коалицијама

Српски политички представници нису донели одлуку о ступању у било какве колалиције на КиМ, саопштила је данас Српска, како се наглашава, у циљу даљег и злонамерног стварање конфузије у јавности.

“Српска листа подржава формирање институција на Косову и Метохији у складу са вољом грађана израженом на изборима, очекујући да политички актери што пре ступе у дијалог о формирању нове парламентарне већине, у којима је наша странка спремна да учествује како би представила
очекивања и захтеве српског народа”, појашњава се у тексту саопштења.

Додаје се да Српска листа неће ни на који начин користити тренутни однос снага у албанском политичком корпусу, како би допринела дестабилизацији прилика, већ ће учинити све у својој моћи да тренутна политичка криза буде превазиђена.

“Наши сународници су нас бирали како бисмо се на одговоран начин и без икаквих трулих компромиса борили за интересе Срба и других грађана Србије на Косову и Метохији и то ћемо и чинити”, наводи се у тексту саопштења.

Српска листа напомиње да ће однос према појединим албанским странкама у предстојећем периоду зависити искључиво од тога да ли ће оне показати разумевања за проблеме и хтења српског народа на Косову и Метохији.

„Наши захтеви су јасни и иза њих су убедљивом већином стали наши сународници на последњим изборима“, закључује се на крају саопштења Српске листе које је поптисао њен председник Горан Ракић.