Ђурић: Српска листа пројекат од националног значаја

Марко Ђурић и Српска листа

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић разговарао је данас у Београду са представницима десет општина са српском већином на КиМ о предстојећим локалним изборима у покрајини, како пише у саопштењу Информативне службе Канцеларије за КиМ и важности да Српска листа на њима потврди и учврсти политичко јединство српског народа на Косову и Метохији.

Ђурић је на састанку са градоначелницима општина са српском већином рекао да је кључно да Српска листа на локалне изборе 22. октобра изађе са најбољим кандидатима који ће моћи да окупе народ и остваре преко потребно политичко јединство и који ће грађанима понудити конкретан и опипљив програм.

„Српска листа, као стратешки политички пројекат од националног значаја за Србију и српски народ на Косову и Метохији, мора да буде у стању да на најбољи могући начин артикулише вољу Срба у јужној покрајини, заштити њихове интересе и као инструмент државе Србије оствари што већи утицај и сачува институционалне везе са Србијом“, истакао је директор Канцеларије за КиМ.

Према Ђурићевим речима, држава Србија ће наставити да подржава политичко организовање Срба на Косову и Метохији и настојање српских представника да узму што је могуће више удела у институцијама и свим областима друштвеног живота, јер је то оно што нама припада и нешто од чега зависи наш опстанак на Косову и Метохији.

Председник Српске листе и градоначелник Северне Митровице Горан Ракић позвао је све грађане Србије са простора Косова и Метохије, како је рекао, на јединство и заједничку борбу.

„Српска листа је странка која, у сарадњи и уз подршку Београда, под један барјак окупља све Србе којима је Србија у срцу и којима је интерес и бољи живот нашег народа у покрајини на првом месту, и зато никада неће сарађивати са онима којима је лични интерес испред националног“, рекао је Ракић.

Ракић је поручио да ће Српска листа имати најбоље кандидате за градоначелнике и одборнике у свих десет општина са већинским српским становништвом, али и кандидате за одборнике у општинама где Срби нису већина.

А.Ћ.