fbpx

Kancelarija za KiM: Ćutnja i skrnavljenje spomen ploče neće pokolebati pravdu

Danas se sećamo svih koji su nestali tokom ratnih sukoba na Kosovu i Metohiji i čija sudbina još uvek nije rasvetljena, u nadi da će konačno biti preduzeti koraci da se zavera ćutanja koja obavija njihov nestanak prekine, naglašava se u saopštenju Kancelarije za KiM povodom obeležavanja 19 godina od kidnapovanja srpske novinarske ekipe RTP-a kod Orahovca.

„Pre 19 godina, kod Orahovca su nestali novinari Đuro Slavuj i Ranko Perenić, a porodice i dalje nemaju nikakvu informaciju o njihovoj sudbini, što je velika mrlja na obrazu onih koji se na Kosovu i Metohiji staraju o uspostavljanju vladavine prava.

Zahvaljujući upornosti kolega novinara, na mestu njihovog nestanka stoji spomen-ploča kao odgovor i upozorenje svima onima koji veruju da je zataškavanje zločina čin patriotizma i da je rešenost onih koji traže pravdu kratkog veka.

Ni ćutanje, ni skrnavljenje spomen-ploče neće pokolebati one koji tragaju za pravdom, a društvo međunacionalne tolerancije na Kosovu i Metohiji neće biti moguće dok god porodice nestalih, koje god nacionalnosti one bile, ne dobiju zadovoljenje u istini“, zaključeno je na kraju saopštenja Kancelarije za KiM.

%d bloggers like this: