Goran Rakić i Oliver Ivanović u trci za gradonačelnika Severne Mitrovice

Фото ГрачаницаОнлајн: Избори 2017

Избори, Архивска фотографија, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Predsednik Srpske liste Goran Rakić sa saradnicima, predao je Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini listu kandidata za gradonačelnike i odbornike za predstojeće lokalne izbore na Kosovu, koje je kosovski predsednik Hašim Tači raspisao za 22 oktobar. Neposredno pre Srpske liste, listu kandidata predala je i GI SDP, Olivera Ivanovića.

Po rečima Gorana Rakića, Srpska lista je predala listu sa imenima kandidata za gradonačelnike u deset većinski srpskih opština, kao i liste za odbornike u ovih deset, ali i u još jedanaest opština u kojima Srbi nisu u većini.

Sa druge strane, GI SDP Olivera Ivanovića će samostalno nastupati u opštinama Severna Mitrovica i Leposavić, dok će u opštini Zvečan biti u koaliciji sa GI „Zajedno za Zvečan“, čiji je lider Dragiša Milović kandidat za gradonačelnika te opštine.

U opštinama Istok i Srbica, GI SDP će takođe imati kandidate za odbornike, rekaoje za RTV Kim Oliver Ivanović.

Inače, svih deset opština sa srpskom većinom u lokalnim skupštinama imaju po 19 dobornika.


Foto GračanicaOnlajn: Srpska lista
Kandidati Srpske liste za gradonačelnike

Pored Gorana Rakića, aktuelnog gradonačelnika koji je na listi kandidata Srpske za gradonačelnika opštine Severna Mitrovica, ova lista je za gradonačelnike u opštinama na severu predložila Zorana Todića za Leposavić,Vučinu Jankovića za Zvečan i Stevana Vulovića za opštinu Zubin Potok. Kandidati za gradonačelnike u opštinama južno od Ibra su: Srđan Popović za Gračanicu, Bratislav Nikolić za Štrpce, Strahinja Spasić za Klokot, Gradimir Mikić za Ranilug,Dragan Petković za Pasjane kao i Svetislav Ivanović za opštinu Novo Brdo.

Očekuje se da će i Progresivna demokratska stranka Nenada Rašića i Samostalna liberalna stranka Slobodana Petrovića, takođe predati listu svojih kandiidata za gradonačelnike i odbornike.


Anđelka Ćup