„Школа филмске магије 3“ – Како се праве рекламе

Трећа по реду „Школа филмске магије“, коју у сарадњи са продуцентском кућом  „Гаргантуафилмс“ из Београда организјује Дом кулутре у Грачаници отворена је данас.

Част да овогодишњу школу глуме, режије, камере, сценрарија, монтаже и филмске продукције прогласи отвореном припала је младој глумици из Грачанице Невени Недељковић.

„Ја сам у школи филмске магије већ трећи пут и ово је за мене једно велико искуство које се не заборавља“, рекла је Невена на конференцији за новинаре која је уприличена поводом почетка рада „Школе филмске магије 3“.

Радионице ће трајати шест дана, а учеснике ће, како је на отварању најавио глумац Михаило Лаптошевић, чекати „опасан“ посао.

„ Школа се ове године бави снимањем реклама и потребно је да будемо озбиљни и ревносни у раду“, рекао је Лаптошевић.

Школа филмске магије ове године има највећи број учесника, Фото: ГрачаницаОнлајн

Немања Лазић, задужен за курс режије, очекује тимски рад који ће имати добар резултат на крају.

„Реклама је формат који је динамичнији краћи и захтевнији и захтева тимски рат, чак и више од филма и у том смислу су нам заједничка предавања јако битна за финални продукт који ћемо имати, једну или две рекламе“, рекао је Лазић

За учешће у радионицама ове године се пријавило чак деведесеторо полазника. Као и претхоних година за курсеве глуме, камере и монтаже влада највеће интересовање овдашњих основаца и средњошколаца.

“Школа филмске магије 3“ траје од 24. до 30. августа, а њену организацију су подржали: Канцеларија за Косово и Метохију, Министарство културе и информирасања Владе републике Србије и Канцеларија за питања заједница.

И.М.