„Окрени нови лист“, финални продукт „Школе филмске магије 3“

Поделом сертификата учесницима курсева глуме, монтаже, камере, сценарија, филмске режије и продукције „Школа филмске магије“, коју у сарадњи са продуцентском кућом „Гарагантуафилмс“ из Београда, већ трећу годину заредом, организује Дом културе у Грачаници,  данас је завршена.

После уручивања сертификата полазници овогодишње школе пристуствовали су пројекцији прве веризије троминутног филма „Окрени нови лист“ на коме су радили током трајања курса.

Млади глумац Никола Велић добија диплому, Фото: ГрачаницаОналјн

Тема овогодишњих радионица била је реклама, а задатак за све учеснике је био да осмисле и усниме две једноминутне рекламе за читаоницу Дома културе у Грачаници „Даринка Јеврић.

Током два дана, уснимљене су две верзије рекламе „Окрени нови лист“,  једна из женске и друга из мушке визуре. Учесници школе данас су, после доделе диплома, могли да виде обе верзије, које су после прве руке монтаже спојене у троминутни филм.

Екипе младих глумаца, продуцената, камермана и режисера снимале су два дана на неколико локација у Грачанци, а коначан производ, две рекламе за читаоницу, моћи ћемо да видимо када оне прођу фазу постпродукције.

Школа филмске магије, ове године бројала је 90 полазника са којима су радили искусни предавачи из света филма.

Захванлинце за Канцеларију за питање заједница и Општину Грачаница

Доделом захвалница Ивану Томићу, директору Канцеларији за питање заједница и Општини Грачаница, организатори су се захвалили на помоћи у организацији „Школе филмске магије 3“ коју су још помогли и Канцеларија за Косово и Метохију и Министарство за културу и информисање Владе Републике Србије.

 

И. Миљковић