Канцеларија за КиМ: Крађа од гладних гнусан лоповлук

Нема гнуснијег и подлијег лоповлука него када се краде од гладних, које год они нације или вере били. 3ато најодлучније захтевамо од привремених институција самоуправе у Приштини да коначно почну да раде свој посао и заштите најугроженије категорије становништва на Косову и Метохији, наводи се у саопшењу Канцеларије за Косово и Метохију.

 „Када су лопови у селу Прековце, дивљачки секирама провалили у народну кухињу Епархије рашко-призренске, и однели прехрамбене намирнице намењене најсиромашнијим Србима почињенo је кривично дело, незамисливo у било ком цивилизованом друштву,  У општини Ново Брдо на Косову и Метохији Срби cy свакодневно у страху од крадљиваца стоке и ратарских производа, и нажалост до данас нико није предузео одлучније кораке да се људи тог краја, који претежно живе од пољопривреде, заштите од све обеснијих лопова. И баш када смо помислили да горе бити не може стварност нас је демантовала.

Све време имамо оправдану сумњу да су напади на имовину Срба у Новом Брду, а сада и овај гнусни чин отимања од гладних, само деликти из користољубља, и да за циљ заправо имају стварање атмосфере несигурности и застрашивање Срба са циљем да се они приморају да напусте своја огњишта. Jедини начин да тај наш утисак буде демантован јесте да се криминалци нађу пред лицем правде.

Подсећамo да Народне кухиње под покровитељством Удружења „Мајка девет Југовића“ имају 2.050 регистрованих корисника, од чега 850 у општини Ново Брдо, и да је Канцеларија за Косову и Метохију том Удружењу за ову годину определила 19.900.000 динара. Канцеларија за Косово и Метохију и Влада Србије наставиће да помажу рад народних кухиња у покрајини, свесни да је оброк који се тамо добија многим нашим сународницима и једини прави оброк, без којег би њихов физички опстанак био доведен у питање“, закључује се на крају саопштења Канцеларије за КиМ.