Ivici Kovačeviću iz Plemetine ukradena stoka

Ивица Ковачевић, Племетина

Ивица Ковачевић, Племетина

Nepoznati lopovi su noćas iz štale Ivice Kovačevića iz Plemetine ukrali dve steone krave i tri teleta.

“Već duže vreme se u Plemetini i Prilužju dešavaju krađe poljoprivrednih mašina i stoke, policija ne rešava slučajeve, a mi od toga živimo. Sve su mi uzeli, više nemam ništa”, rekao je za naš portal Koačević, naglasivši da je porodicu prehranjivao od prodaje teladi i mleka.

Policija je došla na mesto krađe, izvršila uviđaj, a nedaleko od kuće Kovačevića su pronađeni opušci cigareta i limenke od sokova, pa se pretpostavlja da je tu jedna grupa lopova čuvala stražu.

“Pre oko mesec i po dana bio je pokušaj krađe sedam teladi kod jednog poljoprivrednika. Srećom su lopovi imali peh i nisu uspeli da ih ukradu, jer se kombi za koji su privezali telad zaglavio na zemljanom putu. Inače, kombi je ukraden Veljku Vuksanoviću, komšiji Ivice Kovačevića. Pre 20 dana ukraden je traktor u Prilužju”, nabraja krađe odbornik u SO Obilić, Boban Andrić i podseća takođe da je pre dva meseca u Prilužju ukraden auto i krava sa teletom.

Kako je za GračanicuOnlajn rekao Andrić, meštani i policija znaju da su sva stoka i traktori odveženi preko zemljanih puteva prema Miloševu, međutim nijedan slučaj do sada nije razrešen i nijedan počinilac nije uhvaćen.

U Plemetini, koja pripada opštini Obilić i Prilužju, selu u opštini Vučitrn, živi preko 2000 Srba. Meštani su nekoliko puta do sada zahtevali da se od ova dva i nekoliko okolnih sela formira opština sa srpskom većinom, ali do sada od nadležnih nisu dobili odgovor da li će se i kada to desiti.

Anđelka Ćup