Ивици Ковачевићу из Племетине украдена стока

Ивица Ковачевић, Племетина

Непознати лопови су ноћас из штале Ивице Ковачевића из Племетине украли две стеоне краве и три телета.

“Већ дуже време се у Племетини и Прилужју дешавају крађе пољопривредних машина и стоке, полиција не решава случајеве, а ми од тога живимо. Све су ми узели, више немам ништа”, рекао је за наш портал Коачевић, нагласивши да је породицу прехрањивао од продаје телади и млека.

Полиција је дошла на место крађе, извршила увиђај, а недалеко од куће Ковачевића су пронађени опушци цигарета и лименке од сокова, па се претпоставља да је ту једна група лопова чувала стражу.

“Пре око месец и по дана био је покушај крађе седам телади код једног пољопривредника. Срећом су лопови имали пех и нису успели да их украду, јер се комби за који су привезали телад заглавио на земљаном путу. Иначе, комби је украден Вељку Вуксановићу, комшији Ивице Ковачевића. Пре 20 дана украден је трактор у Прилужју”, набраја крађе одборник у СО Обилић, Бобан Андрић и подсећа такође да је пре два месеца у Прилужју украден ауто и крава са телетом.

Како је за ГрачаницуОнлајн рекао Андрић, мештани и полиција знају да су сва стока и трактори одвежени преко земљаних путева према Милошеву, међутим ниједан случај до сада није разрешен и ниједан починилац није ухваћен.

У Племетини, која припада општини Обилић и Прилужју, селу у општини Вучитрн, живи преко 2000 Срба. Мештани су неколико пута до сада захтевали да се од ова два и неколико околних села формира општина са српском већином, али до сада од надлежних нису добили одговор да ли ће се и када то десити.

Анђелка Ћуп