Ненад Рикало одбацио оптужбе против себе и своје породице

Фото министарство пољопривреде, шумарства и руралног развоја: Ненад Рикало

Ненад Рикало, новопостављени министар пољопривреде, шумарства и руралног развоја, негирао је све оптужбе које су против њега и његове породице изнели појединци и поједини медији који извештавају на албанском. Циљ напада и оптужби је, како је навео Рикало у саопштењу објављеном на сајту Министарства пољопривреде на албанском језику, јесте да дискредитују њега, Српску листу и новоформирану Владу Косова.

У саопштењу објављеном на сајту Министарства пољопривреде само на албанском језику, Рикало за себе тврди да је је „личност која је доказана ангажовањем за помирење међу заједницама и мултиетничко друштво, али и да разуме ратне ране свих на Косову.

„Ни у једном тренутку нисам имао ничег лошег ни са једним косовским Албанцем. До 1999. године, играо сам кошарку, студирао и водио миран живот у Приштини. Нисам се свађао, нити улазио у сукобе ни са једним комшијом. Сада видим да се некима од њих нисам свиђао, али верујем да сам са већином имао односе поштовања“, пише у саопштењу, које смо превели са албанског језика.

„Можда то јавност не зна, али сам четири године био члан борда директора СОРОШ-а, заједно са Шпендом Ахметијем и Иљиром Дедом, а 2003. године сам са Аљбином Куртијем учествовао у оснивању КАН-а. Тада смо радили на стварању стратегије ненасилног рата, за бољи живот и помирење међу народима Косова“, додаје се у саопштењу новог министра пољопривреде.

Рикало је од 2001. до 2003. године био запослен у Министарству културе, омладине и спорта, а од 2003. године активно је радио у цивилном сектору на помирењу заједница и развоју друштва, пише у изјави министра Рикала, у којој он такође одбацује оптужбе и против чланова своје породице.

На крају саопштења, Ненад Рикало је истакао да га лажне оптужбе злонамерних нису уплашиле.

Напомињемо да саопштења на српском језику на сајту Министартва пољопривреде, на чијем је челу Рикало, није било.

Фото: screenshot

Анђелка Ћуп