Туга и неверица због погибије Градимира Микића и Саше Алексића

Градимир Микић

Поводом погибије градоначелника и председника СО Ранилуг, Градимира Микића и Саше Алексића, телеграме саучешћа су послали и заменик косовског премијера и министар за повратак и заједнице, Далибор Јевтић и градоначелник Грачанице, Владета Костић.

„Вест о погибији мог великог пријатеља, градоначелника Ранилуга Градимира Микића и председника СО Ранилуг Саше Алексића ме је дубоко потресла. Неверица и ћутање, просто у том тренутку желиш да верујеш да је вест нетачна. Отишли су велики људи, борци. И нема тих речи којом се наша туг може описати. Породицама Микић и Алексић изражавам најискреније саучешће, а госпођи Весни Микић желим што бржи опоравак од ове страшне несреће“, каже сеу телеграму Далибора Јевтића.

Руководство општине Грачаница такође изражава најдубље саучешћ породицама страдалих.
„С тугом и неверицом смо примили вест о стравичној смрти нашег колеге и пријатеља, председника општине Ранилуг Градимира Микића и председника СО Саше Алексића. Њихова смрт, ненадокнадив је губитак за све нас, а посебно за њихове породице, којима изражавам своје искрено саучешће. Колегу Микића памтићемо као човека великог срца, али и по његовим ставовима и делима за српски народ на Косову. Његов одлазак несумњиво је велики губитак. Увек ћемо се радо сећати сарадње и пријатељства које смо са њим делили“, истакао је у телеграму председник општине Грачаница, Владета Костић.

Осим Јевтића и Костића, телеграме саучешћа породицама Микић и Алексић, као и грађанима Ранилуга, упутили су Канцеларија за КиМ Владе Србије, Српска листа, Хашим Тачи, Рамуш Харадинај, Адријана Хоџић, али и многе међународне организације, а међу првима је то учинила мисија ОЕБС-а на Косову.

Градимир Микић и Саша Алексић, страдали су јуче у саобраћајној несрећи близу Ниша, док су Весна Микић и Давор Петковић, директор одељења за просвету и здравство у општини Ранилуг, тешко повређени.

Анђелка Ћуп