Кампања Грађанске иницијативе Централно Косово: Ни по бабу, ни по стричевима

ГИ “Централно Косово”

Грађанска иницијатива Централно Косово, започела је данас предизборну кампању за локалне косовске изборе, који ће се одржати 22. октобра.

“Кампању започињемо онако скромно како живи српски народ на Косову”, наведена је у медисјком саопштењу изјава председника ове политичке групације, Бранислава Марковића.

“У овим тешким и можда судбоносним тренуцима по српски живаљ на Косову, приоритет је обезбедити му опстанак и појачати подршку коју пружа Република Србија у виду социјалних давања и плата, као и кроз давања и запошљења која врше косовске институције. Међутим, проблем који се јавља је диспаритет када су у питању та давања и плате, јер има много оних који су злоупотребили поверење које им је дато, па неки појединци имају по неколико плата или неке породице примају и по 6 или чак и 8 плата и из Београда и Приштине, а многе породице једва спајају крај са крајем уз социјалну помоћ”, каже се даље у саопштењу ГИ Централно Косово и наглашава да ће приоритет њихових одборника у локалном парламенту бити управо “исправљање ове неправде, јер правилном расподелом примања ћемо успети да осигурамо додатно опстанак за неколико стотина породица и то само у општини Грачаница. Борићемо се да приоритет у запошљавању имају млади брачни парови и особе које живе на Косову и ту ћемо показати коефицијент од “Нула“ флексибилности или што би наш народ рекао “Ни по бабу ни по стричевима“.

У саопштењу се даље нглашава да је један од кључних задатака ГИ Централно Косово, очување демографског баланса и забрана преименовања пољопривредног у грађевинско земљишта, јер је, како је истакнуто, то управо највећа опасност за прекрајање националног састава српских општина.

Грађанска Иницијатива Централно Косово нема кандидата за градоначелника општине Грачаница, већ само за одборнике.

Анђелка Ћуп