Kancelarija za KiM zgrožena produženjem pritvora Bogdanu Mitroviću iz Mušutišta

Мушутиште

Мушутиште

„Kancelarija za Kosovo i Metohiju je zgrožena načinom na koji se produžava agonija Bogdana Mitrovića, uhapšenog krajem avgusta u opštini Suva Reka pod lažnom optužbom da je učestvovao u ratnim zločinima“, kaže se u saopštenju dostavljenom medijima.

Mitrović je žrtva neprava i prravnog nasilja, poručuje se dalje u saopštenju.

„Jasno je da je u ovom slučaju reč o kriminalnoj zaveri da se zaštite uzurpatori Mitrovićeve imovine, a svi interno raseljeni Srbi obeshrabre i pri samoj pomisli da bi problem svoje uzurpirane ili uništene imovine mogli da reše na pravedan način.

Poslednji je trenutak da se za ovaj predmet ozbiljnije zainteresuju predstavnici međunarodnih institucija na Kosovu i Metohiji, jer pred sobom imaju flangrantan primer zloupotrebe pravosuđa i kršenja ljudskih prava“, zaključuje Kancelarija Vlade Srbije za KiM.


Podsećamo, Bogdan Mitrović je uhapšen, tako što su ga Specijalne jedinice Kosovske policije izvele iz grupe raseljenih Srba koji su krajem avgusta obišli svoje kuće i presekli slavski kolač na temeljima porušene crkve u Mušutištu iz 14. veka. Specijalno tužilaštvo Kosova je protiv njega podiglo optužnicu zbog, kako su saopštili, ratnog zločina protiv civilnog stanovništva. Mitrović je negirao navode optužbe, navodeći da ga je prijavio komšija Albanac koji je uzurpirao imovinu njegove porodice.


Anđelka Ćup