Канцеларија за КиМ згрожена продужењем притвора Богдану Митровићу из Мушутишта

Мушутиште

„Канцеларија за Косово и Метохију је згрожена начином на који се продужава агонија Богдана Митровића, ухапшеног крајем августа у општини Сува Река под лажном оптужбом да је учествовао у ратним злочинима“, каже се у саопштењу достављеном медијима.

Митровић је жртва неправа и прравног насиља, поручује се даље у саопштењу.

„Јасно је да је у овом случају реч о криминалној завери да се заштите узурпатори Митровићеве имовине, а сви интерно расељени Срби обесхрабре и при самој помисли да би проблем своје узурпиране или уништене имовине могли да реше на праведан начин.

Последњи је тренутак да се за овај предмет озбиљније заинтересују представници међународних институција на Косову и Метохији, јер пред собом имају флангрантан пример злоупотребе правосуђа и кршења људских права“, закључује Канцеларија Владе Србије за КиМ.


Подсећамо, Богдан Митровић је ухапшен, тако што су га Специјалне јединице Косовске полиције извеле из групе расељених Срба који су крајем августа обишли своје куће и пресекли славски колач на темељима порушене цркве у Мушутишту из 14. века. Специјално тужилаштво Косова је против њега подигло оптужницу због, како су саопштили, ратног злочина против цивилног становништва. Митровић је негирао наводе оптужбе, наводећи да га је пријавио комшија Албанац који је узурпирао имовину његове породице.


Анђелка Ћуп