Srbima potrebna opština Prilužje-Plemetina

Dalibor Jevtić u Prilužju

Potpredsednik kosovske Vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, obišao Prilužje i Plemetinu, obećao meštanima pomoć, kako u sređivanju infrastrukture, tako i u borbi za formiranje opštine i Zajednice srpskih opština

„Probleme ćemo rešavati jedan po jedan, jer ćemo jedino na taj način opstati i jedino tako će u budućnosti biti više Srba na Kosovu“, rekao je Dalibor Jevtić prilikom današnje posete Prilužju i Plemetini.

„Popravićemo balon salu koja je oštećena, a rešićemo pitanje grejanja i mokrog čovra u ovdašnjem vrtiću “Car Konstantin i carica Jelena”, dok ćemo u susednoj Plemetini sagraditi novi vrtić. Ipak, većinu problema rešavaćemo u narednoj godini jer je ova budžetska godina na izmaku, a našem ministartvu su prepolovili sredstva“, nastavio je Jevtić, izrazivši nadu da će se i u Termoelektrani Obilić u što skorije vreme uposliti mladi srpske i romske nacionalnosti iz ovog kraja. Jevtić je naglasio da je nova opština Plemtina-Prilužje potrebna zbog budućnosti, života i suživota u ovom kraju, a ne iz političkih razloga.

Dalibor Jevtić u Prilužju

„Mi ćemo na tome insistirati i očekujem pomoć i puno razumevanje onih koji mogu da pomognu da se to i dogodi u što skorije vreme i to će biti jedan od prioriteta u radu Srpske liste unutar kosovskih institucija“, poručio je ministar Jevtić. Formiranjem nove opštine, po rečima ministra Jevtića,rešavaće se gorući problemi koje mesta Plemetina i Prilužje, ali i Babin Most, Crkvena Vodica i Gojbulja imaju, kao što je vodosnabdevanje, odnošenje smeća.

Ministar je iz Prilužja pozvao na mir i suživot sa Albancima jer, kako je rekao, „to je ključ rešavanja svih problema i boljeg života za sve narode na Kosovu.“


„Opština Vučitrn ima oko tri hiljade stanovnika a za, sada najveći probelem je zapošljavanje mladih. Kada bismo dobili novu opštinu u okviru najavljene Zajednice srpskih opština, rešili bismo komunalne i ostale insfrastrukturne probleme. Sa Zajednicom srpskih opština dobijamo sve“, rekao je Aca Mišić, predsednik Privremenog organa opštine Vučitrn koji se nalazi u Prilužju.


Anđelka Ćup