Грачаница: Први снег у октобру

Снег у октобру ове године је заиста изненадио, али не само путаре већ и грађане цетралног Косова, који су јутрос били затечени белим призором.

Крупне пахуље влажног снега још увек падају и формирале су мањи снежни покривач при тлу. Путеви су проходни и нема наноса, али се возачима ипак саветује опезна вожња због клизавих и морких коловоза.

Из Републичког хидрометеоролошког завода Србије је најављено да је је снег могућ на надморским висинама већим од 1.600 метара.

У Грачаници је тренутно тихo и без ветра, пада снег и у 7 часова је изmерена температруа, 1 степен изнад нуле.

ПРОГНОЗА РХМЗС

У већем делу земље облачно са кишом, само у Бачкој и у већем делу Баната углавном суво уз краткотрајне сунчане периоде. На вишим планинама влажан снег а у подручјима изнад 1600 m надморске висине стварање снежног покривача. Обилније падавине очекују се на југу и истоку, од 30 до 40 l/m² за 24 h, локално и више, а у западним и централним крајевима мање, око 20 l/m² за 12 h. После подне и увече слабљење и постепени престанак падавина, прво у западним и централним, а најкасније у југоисточним деловима Србије. Ветар умерен и јак, северни и северозападни.