Миљана Славић из Лепине се песмом изборила за пут до звезда

Финално вече музичког такмичење „Мој пут до звезда“ које Центар за медије и економски развој продуцира у сарадњи са РТВ Центром Грачаница одржано је у суботу, 7. октобра, а победница такмичења  Миљана Славић (12) из Лепине, добиће шансу да сними композицију.

 У конкуренцији од 19 такмичара који су изводили поп, рок и етно мелодије Миљана је, према оцени жирија, била најбоља. Она ће као награду добити прилику да јој се продуцира снимање композиције. Другопласирана Тамара Капетановић (14) из Доње Гуштерице освојила је мобилни телефон, а Невена Долошевић (17) из Велике Хоче је као награду за освојено треће место од организатора добила таблет.

Зорана је заплакала на сцени, Фото: З.С.

„Сам пројекат је био прилично напоран“, каже директор РТВ Центра Грачаница Саша Мицић.

Свој пут до звезданих висина покушало је да пронађе више од 90 младих учесника, али их је до финала стигло 19. Учествовала су деца из Грачанице, Лапљег Села, Приштине, Лепине, Шилова, Пасјана, Велике Хоче, Штрпца.

„Циљ нам је био да зближимо децу и подстакнемо их на дружење пре свега,  јер је међу учесницима било и албанске деце“, рекао је Мицић.

Огроман посао имао је и продуцент Златко Стојановић који је био задужен за рад са младим певачима.

„ Увек сам говорио да имамо јако талентовану децу и да уз мало рада са њима може да се постигне чудо. Поносан сам на све и ја се са њима осећам младо“, каже Стојановић и додаје да се нада да се на овај музички шоу ставља само запета, никако тачка.

„Верујем да ће се серијал наставити већ наредне године“, рекао је Стојановић.

Фото: З.С.

У жирију је била и поп певачица Зорана Павић. У тренутку проглашења победника, она се чак и  заплакала на позорници.

„Мене су вечерас понеле емоције и свако ко се бави музиком мора да буде емотиван“, каже Зорана.

Било је заиста тешко изабрати најбоље, али сви нису могли бити победници. Зорана је победницима поручила да наставе да раде на себи.

„ Пут до звезда није нимало лак, већ је врло трновит и само најјачи остају, то није фраза, то је  истина и зато наставите да верујете у себе и радите на себи“, поручила је Павићева учесницима такмичења.

Публика на висини задатка, Фото: З.С.

Јавно снимање финалне емисије музичког шоу програма „Мој пут до звезда“ одржано је у великој сали Дома културе у Грачаници у присуству публике. Транспарентима са исписаним порукама подршке и аплаизима између наступа или кад год би заказао миркофон, тон или светло, публика је бодрила учеснике такмичења, чиме је показала да је заиста на висини задатка.

„ Мој пут до звезда“ је подржао УСАИД, а реализовали су га Центар за медије и економски развој, уз медијску подршку РТВ Центра Грачаница, ТВ Пулс из Шилова и ТВ Мост из Звечана.

Иван Миљковић