Градоначелник Новог Сада у Грачаници: Деца су нам сигурност за будућност

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, уручио је књиге  ученицима првих разреда ОШ „Краљ Милутин“ у Грачаници.

„Прварице“ су поклон града „Новог Сада“ овдашњним првацима, исте су на почетку нове школске године добили и новосадски ђаци, појаснио је гост из северне српске покрајине.

“Поклони јесу скромни, али су леп увод у почетак школовања и одрастања наше деце, за упознавање матерњег језика и ћириличног писма“, рекао је Вучевић.

„ Деца су вам сигурност за будућност, односно најбољи показатељ куда треба даље да идемо. Њихови осмеси су једини разлог зашто се боримо и чему треба да тежимо“, рекао је први човек Новог Сада Милош Вучевић.

Гости из Новог Сада и домаћини, Фото: ГрачаницаОнлајн

У посети највећој спрској школи на Централном Косову били су и помоћник директора Канцеларије за КиМ Петар Петковић и председник општине Грачаница Владета Костић.

„Нема јачег и снажнијег показатеља присуства државе Србије на Косову и Метохији, од присуства и пуног функционисања наших институција“, рекао је Петковић.

Директор ОШ „Краљ Милутин“ у Грчаници Владимир Милкић је истакао да посебно радује то што је у школи ове године отворено и четврто одељење првог разреда. Захвалио се гостима, а посебно градоначелнику Новог Сада.

Директор ОШ „Краљ Милутин“, Владимир Милкић, Фото: ГрачаницаОнлајн

„ Драго ми је што се наставља сарадња између Грачанице и Новог Сада. Сваки долазак наших пријатеља из Аутономне покрајиние Војводине је велики празник за нас“, рекао је Милкић.

Школу у Грачаниц похађа 713 ученика и највећа је образовна установа на територији Општине Грачаница. Поред основе, овде наставу похађају ученици  Медицинске, Грађевиснко саобраћајне и ниже Музичке школе.

И. М.