fbpx

Gračanica: Otvorena ordinacija za dečiju i preventivnu stomatologiju

Zahvaljujući donaciji opštine Gračanica u Domu zdravlja u Gračanici otvorena je specijalizovana ordinacija za dečiju i preventivnu stomatologiju. Ordinaciju je novom stomatološkom stolicom i sterilizatorom opremilo Odeljenje za zdravstvo opštine Gračanica.

Uz prisustvo predstavnika lokalne samouprave ordinaciju je otvorila direktorica i stomatolog Doma zdravlja Mirjana Dimitrijević. Ona se opštini Gračanica zahvalila što je omogućila da prostor stomatološke ordinacije počne sa radom.

„U našem Domu zdravlja već radi dečiji stomatolog a od naredne nedelje sa radom počinje i specijalista za ortopediju vilica. Ovo je od velikog značaja za stomatološku službu, posebno kada su deca u pitanju, jer su do sada čekala na pregled sa odraslima. Sada će imati svoju čekaonicu i bolju uslugu“ kazala je direktorica Dimitrijević.

Direktor zdravstva opštine Gračanica Aleksandar Popović istakao je da je lokalna samouprava još jednom pokazala da misli na zdravlje dece, te da će učiniti sve što je potrebno da im pomogne i ubuduće.

„Deca su jedan od ključnih prioriteta opštine Gračanica, a Odeljenju za zdravstvo i prevencija i promocija zdravlja. Siguran sam da će otvaranjem ove ordinacije sva deca iz naše opštine moći da ovde ostvare kvalitetnu stomatološku zdravstvenu zaštitu. Na ovaj način stomatolog je dostupniji deci i uči ih održavanju oralnog zdravlja“, rekao je Popović i istakao da je Odeljenje za zdravstvo nedavno u vrtićima održalo i radionicu o pranju zuba.

Otvaranju ordinacije prisustvovao je i direktor Regionalne bolnice doktor Nebojša Milovanović i pojedini direktori opštinskih odeljenja.

 

%d bloggers like this: