U Ljuboždi kod Istoka ispisani grafiti uvredljive sadržine

grafiti uvredljive sadržine U Ljuboždi kod Istoka

U Ljuboždi kod Istoka gde se nedavno vratilo 13 srpskih porodica, sinoć su nedaleko od kuće u kojoj žive Srbi, dok čekaju izgradnju svojih kuća, ispisani grafiti uvredljive sadržine.

Povodom ispisivanja grafita, uperenih protiv Srba povratnika, u selu Ljubožda kod Istoka, zamenik kosovskog premijera i ministar za povratak i zajednice Dalibor Jevtić, izrazivši duboku zabrinutost, zatražio je od nadležnih institucija da počinioce privedu pravdi. Povratnici, niti u Ljuboždi, niti u bilo kom drugom povratničkom mestu, nisu bili pretnja nikada i nikome, poručuje se u saopštenju Ministartsva za povratak i zajednice.

„Srbi u Ljuboždi su uporni da opstanu na svojim ognjištima, u svojoj Ljuboždi i zato im se mora obezbediti sigurnost i moraju se izbeći ovakvi incidenti koji imaju za cilj da povratnike u Ljuboždi ponovo nateraju da napuste Kosovo. Ljudi koji su se vratili, žele samo da ostvare svoja osnovna prava od kojih je prvo i osnovno, pravo na slobodan život bez zastrašivanja. Mi čvrsto stojimo uz te ljude i oni od strane ministarstva na čijem sam čelu imaju svaki vid podrške da ostanu u Ljuboždi. Ovakvi incidenti i ovako loše poruke nas neće pokolebati u nameri da vratimo sve one koji žele da se na Kosovo vrate“, rekao je ministar Jevtić.

This slideshow requires JavaScript.

Jevtić je podvukao da nadležni organi moraju svakom građaninu Kosova da obezbede sigurno okruženje i zato je zatražio brzu reakciju policije, otkrivanje i kažnjavanje počinioca.

„Moja poruka svima koji ovakve incidente čine, jeste da odustanu od provokacija, nasilja i svega onoga što donosi probleme u živote običnih ljudi“, zaključio je ministar za povratak i zajednice.

Anđelka Ćup