ТАКМИЧЕЊЕ ЗА ОДАБИР НАЈБОЉЕГ ЦРТЕЖА НА ТЕМУ: КОРУПЦИЈА У ТВОЈИМ ОЧИМА: КАКО ТИ ВИДИШ КОРУПЦИЈУ? А ПОСЛЕДИЦЕ КОРУПЦИЈЕ?

Фото: pixabay

Поводом Међународног Дана за борбу против корупције, који обележава Агенција за борбу против корупције (АКК), уз подршку УНДП пројекта за борбу против корупције, финансираног од Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ) и Министарства спољних послова Данске (ДАНИДА), организовано је такмичење ученика од шестог разреда основне до четвртог азреда средње школе у најбојим ликовним радовима.

Такмичење за најбољи ликовни рад има за циљ да охрабри ученике да кроз своје ликовне радове изразе своју перцепцију о корупцији кроз визуализацију, да искажу шта је корупција и / или какве су последице корупције.

Ликовне радове ће оцењивати одбор за процену, који је састављен од званичника Агенције за борбу против корупције, представника канцеларије УНДП за Косово и професионалаца из области уметности.

Церемонија доделе награда одржаће се 9. децембра, на Међународни дан борбе против корупције, у просторијама Агенције за борбу против корупције.

Најбољи ликовни радови, њих 12, биће награђени ајподом.

Ученици треба да поднесу своје оригиналне ликовне радове, у било којој техници, укључујући оловку, пастелне боје, темпера, водене боје, итд. и треба да имају оригиналну тему. У такмичењу неће бити прихваћени радови који су рађени путем софтверских програма.

Анђелка Ћуп