TAKMIČENJE ZA ODABIR NAJBOLJEG CRTEŽA NA TEMU: KORUPCIJA U TVOJIM OČIMA: KAKO TI VIDIŠ KORUPCIJU? A POSLEDICE KORUPCIJE?

Фото: pixabay

Фото: pixabay

Povodom Međunarodnog Dana za borbu protiv korupcije, koji obeležava Agencija za borbu protiv korupcije (AKK), uz podršku UNDP projekta za borbu protiv korupcije, finansiranog od Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i Ministarstva spoljnih poslova Danske (DANIDA), organizovano je takmičenje učenika od šestog razreda osnovne do četvrtog azreda srednje škole u najbojim likovnim radovima.

Takmičenje za najbolji likovni rad ima za cilj da ohrabri učenike da kroz svoje likovne radove izraze svoju percepciju o korupciji kroz vizualizaciju, da iskažu šta je korupcija i / ili kakve su posledice korupcije.

Likovne radove će ocenjivati odbor za procenu, koji je sastavljen od zvaničnika Agencije za borbu protiv korupcije, predstavnika kancelarije UNDP za Kosovo i profesionalaca iz oblasti umetnosti.

Ceremonija dodele nagrada održaće se 9. decembra, na Međunarodni dan borbe protiv korupcije, u prostorijama Agencije za borbu protiv korupcije.

Najbolji likovni radovi, njih 12, biće nagrađeni ajpodom.

Učenici treba da podnesu svoje originalne likovne radove, u bilo kojoj tehnici, uključujući olovku, pastelne boje, tempera, vodene boje, itd. i treba da imaju originalnu temu. U takmičenju neće biti prihvaćeni radovi koji su rađeni putem softverskih programa.

Anđelka Ćup