Srbi u Klokotu jedinstveni u drugom krugu izbora za gradonačelnika

Srpska lista

U predstojećem drugom krugu izbora za gradonačelnika opštine Klokot, Srbi će nastupiti jedinstveno, jer je Božidar Dejanović, koji je u prvom krugu bio kandidat Građanske inicijative „Klokot – Vrbovac“ pristupio Srpskoj listi sa svim svojim članovima, kaže se u saopštenju Srpske liste.

“Božidar Dejanović je prepoznao činjenicu da je Srpska lista i njena misija uspostavljanja političkog jedinstva našeg naroda na Kosovu i Metohiji, budućnost, jer srpski birači su u poslednja dva izborna ciklusa jasno poručili da im je dosta političkih podela. Zahvaljujući odluci gospodina Dejanovića, danas možemo da kažemo da će Srbi u nacionalno mešovitoj opštini Klokot, u drugom krugu izbora za gradonačelnika, nastupiti potpuno jedinstveno”, poručuju iz Srpske liste.

“Politika Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića o jedinstvu Srba se uspešno realizuje na Kosovu i Metohiji, a jedinstveni nastup pod barjakom Srpske liste je jedini ispravan put koji ima podršku ogromne većine građana. Ovim je upućena i poruka svima onima koji ne odustaju od pokušaja da na antipravni način vrše politički inženjering u većinski srpskim sredinama, da takva nastojanja samo dodatno homogenizuju Srbe na Kosovu i Metohiji”, zaključuje se u saopštenju i dodaje da je odluka Božidara Dejanovića da zajedno sa svim svojim članovima pristupi Srpskoj listi, još jedna potvrda da je jedinstvo najjače oružje Srba u ovim vremenima.

Podsećamo da gradonačelnik jedne od deset većinski srpskih opština na Kosovu, Klokot – Vrbovac, nije izabran u prvom izbornom krugu, na lokalnim izborima održanim 22. oktobra ove godine. Tada je kandidat Srpske liste Strahinja Spasić, osvojio 42,08%, a njegov protivkandidat ispred GI Klokot-Vrbovac Božidr Dejanović, 37,62% glasova.

Anđelka Ćup