Gračanica: Sve učestalije provale

Serija krađa i provala u Gračanici se nastavlja. Posle trgovinskih objekata, na meti lopova u poslednje vreme nalaze se uglavnom privatna domaćinstva. Osim zlata, novca i skupe tehnike, predmet krađe su i patike, hrana, alkohol, drva za ogrev, čak i kućni ljubimci.

U sredu 15. novembra u ulici Patijarha Pavla u Gračanici obijene su dve porodične kuće. Za krađu su lopovi iskoristili vreme dok su vlasnci bili na slavi. Iz porodičnih kuća D.P. i B.Z. ukradeni su zlato i LCD televizori.

Vlasnik jedne od opljačkanih kuća kaže da se krađa dogodila oko 22 časa i da su u pitanju jedna ili više grupa lopova koje već duže vreme „haraju“ Gračanicom i okolinom.

Komšije pričaju da nisu primetile ništa sumnjivo, niti da su čuli bilo kakvu buku koja bi ukazivala na to da se u susednim dvorištima događa krađa. Obe kuće u koje su lopovi provalili nalaze se u susedstvu.

„Pre nego krenu u „akciju“ lopovi osmatraju teren. Provaljuju tek kada primete da su vlasnici odsutni duže vreme. Nekada je dovoljno da gazda bude van kuće dva ili tri sata kako bi provalnici odradili svoj posao“, priča jedan od pokradenih meštana Gračanice.

U krađi koja je se nedavno dogodila u Novom Badovcu, nadomak Gračanice, lopovi su iz dvorišta i boksa, u koji je bila smeštena, vlasniku ukrali ženku vučjaka.

„Ne donesi ih Bože, kradu sve što im dođe pod ruku, od zimnice do drva za ogrev, samo što ljudi više takve stvari i ne prijavljju policiji“. A, šta i ako prijave, niko do sada nije pronađen!“, priča jedan od revoltiranih građana koji je želeo da ostane anoniman.

Na učestale krađe žale se i meštani Dobrotina, Livađa, Ugljara. Slučaj poslednje dve krađe u Gračanici je prijavljen policiji, koja je obavila uviđaj.