Српска листа прогласила победу у Клокоту и Партешу

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Избори, Архивска фотографија

<font size="2"><em>Избори, Архивска фотографија, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн</em></font><hr />

Српска листа је прогласила победу у другом кругу локалних избора у општинама Клокот и Партеш. Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију честита Српској листи на још једном успеху, којим је потврђено, како се наводи у саопштењу, да српски народ на Косову и Метохији има дубоко поверење у Владу Републике Србије и председника Александра Вучића.

Централна изборна комисија Косова, објавила је у 21:30, прелиминарне резултате другог круга локалних избора. Када су у питању општине са српском већином, у општини Клокот, на основу 71,43% обрађених гласачких листића, води Божидар Дејановић испред ГИ „Клокот- Врбовац“, са 52,20%освојених гласова, а његов противкандидат Страхиња Спасић испред Српске листе је освојио 47,80% гласова.

Подсећамо да је пре два дана, Српска листа саопштила да је Дејановић приступио Српској листи и да је кандидат кога подржава она подржава.

У општини Партеш, на основу 100% обрађених гласачких листића, победио је Драган Петковић, кандидат Српске листе, са освојених 61,81% гласова, док је Ненад Цветковић из ГИ „Народна слога“, освојио 38,19% гласова изашлих бирача.

Саопштењем су се огласиле и Српска листа и Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.

„Победом на парламентарним изборима јуна месеца, победа свих кандидата Српске листе у свих десет општина са српском већином на локалним изборима, заокружиће јединствени политички корпус Срба на Косову и Метохији и још једном показати снагу и јединство које смо изградили кроз деловање Српске листе“, каже се у саопштењу Српске листе, које је потписао њен председник Горан Ракић.

Канцеларија Владе Србије поздравља победу Сппске листе у општинама Клокот и Партеш.

„Српска листа је вечерас потврдила да је доминантна политичка снага у свим општинама са српском већином на Косову и Метохији, а наши сународници да су одговорни и уједињени у доношењу одлука од интереса за њихову будућност. Српска листа после освајања десет посланичких места у скупштини привремених институција самоуправе у Приштини, сада има и десет градоначелника, и највећи могући легитимитет за доношење политичких одлука“, каже се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Анђелка Ћуп