Срби са КиМ неће морати да поново да полажу возачки испит за добијање косовске возачке дозволе

Надлежни органи у Приштини дозволили су свим житељима Косова добијање возачких дозвола без полагања испита, ако поседују српске возачке дозволе издате до 2016. године. 

Заменик косовског министра унутрашњих послова Милан Радојевић каже за РТС да је то веома важна одлука за Србе на Косову.

Радојевић је, гостујући у Дневнику РТС-а, нагласио да је ова одлука важна ако се узме у обзир да је слобода кретања за Србе на Косову директно условљена тиме која лична документа поседују.

„Ова одлука је позитивна за Србе, а тиче се добијања локалних или косовских возачких дозвола чиме ће бити омогућено несметано кретање Срба на Косову“, рекао је Радојевић.

Указао је да одлука обухвата сва лица која су положила возачки испит до 14. септембра 2016. године када је потписан последњи споразум о слободи кретања у Бриселу.

„Од документације је потребно предати оригинал српске возачке дозволе, за коју напомињем да ће бити враћена, уверење о положеном возачком испиту, плаћање таксе, као и лекарско уверење“, закључио је Радојевић.

(Извор: РТС)