Ministar Todosijević predstavio rad Ministarstva administracije lokalne samouprave

Фото А. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Фото А. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Ministar administracije lokalne samouprave Ivan Todosijević predstavio je rezultate rada ministartva na čijem je čelu, na prijemu organizovanom za novinare, predstavnike civilnog sektora, kao i za saradnike i partnere. Prijemu je prisustvovao i kosovski premijer Ramuš Haradinaj, koji je rekao da je izuzetno zadovoljan radom i posvećenošću ministra Todosijevića.

Ministar administracije lokalne samouprave Ivan Todosijević, istakao je da je ministarstvo koje vodi u godini na izmaku bilo izuzetno uspešno. Zahvalivši se zaposlenima na angažovanju, Todosijević je posebno istakao uspešan rad opština koje su postale pravi servis građana.

„Na putu izgradnje, opštine su bile ključni zastupnik izgradnje pravila, normi ponašanja, organizacione strukture i zajedničkih vrednosti. Projektovanje lokalne samouprave tokom godina, imalo je značajan uticaj na očekivane rezultate, što znači da su opštine odigrale veoma važnu ulogu u regulisanju prvila podsticanja, kreiranjem standarda koji povećavaju kvalitet usluga građanima. U svim ovim projektima Ministarstvo administracije lokalne samouprave bilo je lider u razvoju ideja i principa lokalne samouprave u stvaranju struktura za donošenje odluka“, rekao je ministar administracije lokalne samouprave, posebno naglasivši izradu Zakona o Prištini, kojim se, kako je rekao „garantuje stabilnost i poseban status prema odgovornostima i specifikacijama glavnog grada“.

Foto A. ĆUP; GračanicaOnlajn

Prijemu koji je ministar Todosijević priredio za novinare i predstavnike civilnog sektora, prisustvovao je i premijer Kosova Ramuš Haradinaj. Haradinaj je pozvao sve građane Kosova da, kako je rekao, „zajednički rade na prosperitetu i razvoju države“.

„Na Kosovu ima mesta za sve, Kosovo je zajedničko i jedino zajedničkim radom i naporom, možemo postići zacrtane ciljeve i obezbediti dobre životne uslove“, rekao je Haradinaj, istakavši da je izuzetno zadovoljan radom i posvećenošću ministra Todosijevića.

Na prijemu, održanom u prištinskom hotelu „Sirius“, dodeljene su nagrade najboljim radnicima Ministarstava administracije lokalne samouprave, među kojima nije bilo pripadnika nevećinskih zajednica na Kosovu.

Anđelka Ćup