Прва редовна Скупштина Мреже за грађански активизам

Вече друштвених игара

Прва редовна Скупштина Мреже за грађански активизам  коју  организује новофмирана мрежа невладиних организација биће одржана у суботу 23. децембра у Грачаници.  После скупштине, биће одржано Вече друштвених игара са гостима, члановима Клуба Ц22 из Београда.

Прва редовна скупштина Мреже за грађански активизам, одржаће се сутра у Дому културе у Грачаници. На скупштини ће се усвојити пословник о раду, биће изабран председавајући, делегати ће усвојити стратегију, као и планове рада за 2018.годину. Мрежа за грађански активизам (МГА) је формирана у 2016. години од српских невладиних организација из централног и јужног Косова, које су углавном из шест јужних општина са српском већином. Мотив за формирање мреже био је повећање грађанског активизма Срба који живе јужно на Косову, али и да се покаже да одређени ниво активизма већ постоји.

После седнице скупштине, Мрежа за грађански активизам организује Вече друштвених игара у Џингис пабу (Genghis Pub-у) у Грачаници. Гости су чланови Клуба Ц22 из Београда који ће са собом донети десетак интересантних друштвених игара.

Како саопштавају из Мреже за грађански активизам, “ово вече се организује да би се људи подсетили на праве вредности, које су потпуно заборављене, јер су људи све више везани за технолошке справе, те губе осећај припадности групи, заједници и потребу за личним контактом са другим људима. Указивањем на ове вредности желимо да људе подсетимо на важност друштвених активности, као и на стварање грађанског активизма и волонтеризма”.

“Иначе, друштвеним играма се називају све игре између два или више играча у којима је први циљ дружење, а тек онда победа, ако уопште и постоји. Својим учешћем у друштвеним играма, победићете досаду и једноличност”, поручују из Мреже за грађански активизам.

На вече друштвених игара, позвани су сви који желе да се друже и забављају.

Анђелка Ћуп