fbpx

Kompanija IPKO donirala opremu pedijatriji u Lapljem Selu

Компанија ИПКО донирала опрему педијатрији у Лапљем Селу

Компанија ИПКО донирала опрему педијатрији у Лапљем Селу

Kompanija „IPKO telekomunikacije“ donirala je Odeljenju pedijatrije u Lapljem Selu medicinsku i drugu opremu u vrednosti od 10.000 evra. Donacija je rezultat saradnje kompanije IPKO i opštine Gračanica.

Predstavnici komapnije IPKO istakli su da je donacija deo akcije “Mi smo uz decu”, u okviru koje je ukupno izdvojeno 100.000 evra za nabavku opreme bolnicama i pedijatrijskim klinikama širom Kosova, saopšteno je iz Informativne službe opštine Gračanica.

“U Lapljem Selu smo doneli opremu koja je od strane uprave bolnice i pedijatriske klinike označena kao najneophodnija. Ukupna vrednost aparata iznosi 10.000 evra. Projektom “Mi smo uz decu” obuhvaćena su deset porodično zdravstvena centra. IPKO je nedavno završio projekat u okviru kojeg je neophodnu opremu dobilo pedeset škola u ruralnim sredinama, tako da je današnja donacija generalno nastavak projekata kojih je bilo u ovoj godini, a sa sličnim akcijama nastavićemo i naredne godine”, rekla je menadžer odnosa sa javnošću kompanije IPKO, Edona Zogu.

Kompanija IPKO donirala opremu pedijatriji u Lapljem Selu

U ime klinike i oštine Gračanica, na donacijama su se zahvalili upravnik bolnice u Lapljem Selu dr Dragiša Rašić i direktor Odeljenja za zdravstvo u opštini Gračanica Aleksandar Popović. Prema njihovim rečima dobijeni uređaji su veoma važni za lečenje dece.

“Na mesečnom nivou ovde se obavi preko 500 pregleda i preko 50 hospitalizacija, tako da je bilo kakva pomoć u aparatima i drugim pomagalima, od velikog značaja za funkcionisanje ove ustanove, a pedijatriji će se omogućiti da kavlitetnije pruži zdravstvene usluge našim malim pacijetnima. Zahvaljujem se kompaniji IPKO i opštini Gračanica što su omogućili da ova oprema stigne kod nas. Jedan od aparata je elektrokardiogram, koji je voma značajan za procenu srčane funkcije kod dece, a koji će omogućiti da broj pregleda i kvalitet usluga budu veći”, istakao je upravnik bolnice doktor Dragiša Rašić.

“U ime svih građana opštine Gračanica i lično ime zahvaljujem se komapniji IPKO na donaciji koju su nam danas uručili, a doktorima i pacijentima želim da što manje koriste ove aparate, odnosno da kada ih koriste to bude veoma efikasno”, poručio je direktor zdravstva opštine Gračanica Aleksandar Popović.

A.Ć.

%d bloggers like this: