„28. jun“: Uručena pomoć Stojanovićima iz Gračanice i Aleksićima iz Zvečana

Processed with VSCO with a9 preset

Bolonteri  Humanitarne organizacije iz dijaspore „28. Jun“ uručili su pomoć porodicama Stojanović i Aleksić na Kosovu i Metohiji. Ovo je nastavk akcije darivanja i pomoći ugroženim srpskim porodicama povodom predstojećih Božićnih i novogodišnjih praznikna, saopštili su iz organizacije „28. jun“.

Porodici Stojanović iz Gračanice volonteri humanitarne organizacije “28, jun“ uručili su peć, mašinu za veš, odeću za šestoro dece, namirnice i materijal za renoviranje fasade i izolacije na njihovoj kući.

Foto: „28. juna“

Materijal za postavljanje nove izolacije i fasade na porodičnoj kući u Zvečnau dobila je i porodica Aleksić.

Foto: „28. jun“

Koordinator, Aleksandra Trifunović zadovoljna je kako je  protekla akcija koju je organizovala Himanitarna organizacija „28.jun“.

„Kada vidite iskrenu sreću i iznenađenje ljudi što se neko seto da oni postoje, što im je posvetio vreme, porazgovarali sa njima, u vreme kada su Srbi na Kosovu i Metohiji zaboravljeni i napušteni od svih, poželite da nikada ne odete od njih”, rekla je Trifunovićeva.

Ona ističe da ovakve akvije nikoga ne mogu da ostave ravnodušnim.

“Kada prvi put pozovete porodicu koja, u 21.veku nema ni struju ni vodi, da je pitate šta im je potrebno i dobijete odgovor da imaju sve što im treba, te da pomognemo nekome kome je potrebnije, nemoguće je da zadržite suze pred tom skromnošću. Na posletku, kada shvatite da je samo 20$ potrebno da malena dečjaa stopala ne mrznu na zimi koja je iza ugla, ne možete a da se ne zapitate zašto ne pomažete češće i više. Ma svakog dana. Zato sam ispunjena i srecom i tugom svaki put kada nekome ispred „28. juna“ donesem donaciju dobrih i predobrih ljudi“, zaključila je Aleksandra Trifunović.

Iz Međunarodne humanitarne organizacije „28. jun“ napominju da je pomoć porodicama iz Gračanice i Zvečana  samo početak njihovog humanitarnog rada na Kosovu i Metohiji tokom praznične sezone.

U sledećemo projektu imamo za cilj da svakom srpskom detetu koja žive u enklavama dostavimo poklon za Božić, saopštili su iz „28. juna“.

I.M.