fbpx

Jevtić i Popović obišli porodicu Stojanović iz Gračanice

Јевтиć и Поповић обишли породицу Стојановић

Јевтиć и Поповић обишли породицу Стојановић

Porodicu Stojanović iz Gračanice koja ima šestoro dece, obišli su danas potpredsednik Vlade Kosova i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i gradonačelnik Gračanice Srđan Popović. Oni su deci uručili prigodne poklone i obećali pomoć, kako bi ova porodica živela u humanijim uslovima.

Da uvek može da se učini dobro delo, samo ako postoji volja, pokazali su danas potpredsednik Vlade Kosova Dalibor Jevtić i gradonačelnik Gračanice Srđan Popović. Oni su sa svojim saradnicima obišli porodicu Stojanović, uručivši deci novogodišnje paketiće.

I pored teških uslova u kojima žive, Stojanovići ne zaboravljaju kako se kod srpskog domaćina dočekuju dragi gosti. Domaćica Valentina, pogačom i solju dočekala je ministra i gradonačelnika, zahvalivši im se na pomoći koju pružaju njenoj porodici.

„Hvala gospodinu ministru što je izdvojio vreme i došao da nas obiđe. Zahvaljujući njemu smo dobili struju nakon osam meseci. Do sada, osim njega i predstavnika organizacije „28. jun“, niko nas nije obišao“, kazala je Valentina Stojanović.

Goran Stojanović je, zahvalivši se svima, kratko rekao da radi i pre i posle podne, ali da sa 200 ili 300 evra, ne može da izdržava osmočlanu porodicu.

„Dok mi je otac bio živ imao je ovce, krave, pravio mi je kuću, pomagao mi je koliko je mogao, a sada nema ko. Ja radim i privatno, ali više ne mogu, muče me zdravstveni problemi, srce, kičma“, kratko je novinarima rekao Goran.

Jevtić i Popović obišli porodicu Stojanović

Potpredsednik Vlade kosova i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, obećao je da će ministartsvo na čijem je čelu, nastaviti da pomaže Stojanovićima i drugim ugroženim porodicama širom Kosova, ali i svima koji žele da ostanu na ovim prostorima. Nijedan srbin na Kosovu neće da bude zaboravljen, poručio je Jevtić.

„Mi smo zajedno sa Opštinom Gračanica i sa gradonačelnikom Popovićem krenuli u rešavanje problema koje ima ova porodica. Danas smo ovde da im kažemo da neće biti zaboravljeni i da neće ostati samo na ovome. Mi planirao da i u budućnosti nastavimo da rešavamo probleme ove porodice i probleme drugih porodica na teritoriji opštine Gračanica“, istakao je ministar, obećavši da će sredstvima Ministarstva za povratak, kuća u kojoj Stojanovići žive, biti kompletno sređena.

Ugroženih na Kosovu nažalost ima mnogo, pa u opštini Gračanica, dodao je gradonačelnik Gračanice Srđan Popović.

„Tokom kampanje sam često govorio da ćemo raditi na poboljšanju kvaliteta života meštana opštine Gračanica i ovo je prvi korak, a ono što mogu da obećam je da ćemo nastaviti. Nažalost, ima dosta porodica koje žive u teškom materijalnom stanju i mi smo već počeli da ih identifikujemo. Odredili smo prioritete za 2018. godinu, a ono što sam ja rekao svom timu ljudi, jeste da već početkom januara krenu da prave spiskove i da strateški počnu da rade na rešavanju problema ovih ljudi koji žive u teškim materijalnim uslovima“, kazao je Popović.

Osim novogodišnjih paketića deci Gorana i valentine Stojanović, Ministartsvo za zajednice i povratak je platilo zaostali dug za struju, dok je opština Gračanica donirala novčanu pomoć.


Odgovarajući na pitanja novinara, Dalibor Jevtić je rekao da raspolaže podacima da je u ovom trenutku 4.000 lica izrazilo želju za povratkom i da će on sa svojim timom maksimalno angažovano raditi na tome da se oni vrate, ali da na povratku moraju zajednički da rade sve kosovske institucije.

„ Moram da istaknem da će broj povratnika zavisiti od načina na koji se povratak implementira. Ako stvari idu pozitivnim tokom i ne budemo imali problema u procesu povratka, verujem da će se broj onih koji žele da se vrate uvećati“, kazao je Jevtić i dodao:

„Ministarstvo za zajednice i povratak će se i u 2018. godini i te kako boriti za opstanak Srba na ovim prostorima. Opstanak će i dalje biti jedan od naših važnijih prioriteta, isto onoliko koliko je to i povratak, jer uvek ističemo da bez opstanka neće biti povratka“


Anđelka Ćup

%d bloggers like this: