fbpx

Marko Đurić: Tači podilazi zločincima

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Марко Ђурић

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Марко Ђурић

Povodom odluke kosovskog predsednika Hašima Tačija da pomiluje tri bivša pripadnika takozvane Oslobodilačke vojske Kosova, koji su bili osuđeni za ubistvo porodice Hamze Hajre iz Glogovca, u avgustu 2001. godine, reagovao je direktor kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju. Đurić je osudio Tačijev postupak, posebno jer su tada ubijene i dve devojčice, od tri i devet godina.

„Odluka Hašima Tačija da pomiluje zločince koji su hladnokrvno ubili čitavu porodicu, uključujući trogodišnju i devetogodišnju devojčicu, zbog toga što je jedan od članova porodice bio u regularnim policijskim formacijama svoje države, a protiv separatista, pokazatelj je potpune zabludelosti i gubitka vrednosnog kompasa dela albanskih političkih struktura na Kosovu i Metohiji.

Nakon orkestrirane akcije političkog opstruiranja rada specijalnog suda za zločine takozvane OVK, Tači je nastavio da podilazi zločincima i kriminalno-terorističkim strukturama, pokazavši u čijim je rukama zapravo moć odlučivanja na Kosovu i Metohiji.

Vrhunac je licemerja to što je Tači, poznat i pod konspirativnim terorističkim nadimkom „Zmija“, samo dan nakon što je pomilovao zlikovce odgovorne za smrt jedne porodice, otišao da položi cveće na spomen-obeležju nestalim licima, i time je samo demonstrirao izopačenost svog moralnog sistema“, kaže se u saopštenju Kancelarije za KiM i zaključuje da će Srbija nastaviti da insistira na rasvetljavanju i kažnjavanju zločina pripadnika terorističke OVK, ne praveći među žrtvama razliku po nacionalnosti.

Podsećamo da su zbog ubistva porodice Hajra iz Glogovca, osuđeni na po 30 godina zatvora Arben Kićina i braća Arsim i Burim Ramadani, a pored njih Jeton Kićina na 16 i Bljerim Kićina na 11 godina zatvora. Porodica Hajra je poginula tako što je na njihovo vozilo otvorena vatra iz automatskog oružja.

 

A.Ć.

%d bloggers like this: