Мештани Бабиног Моста готово сигурни да трагедија породице Милић није етнички мотивисана

Фото ГрачаницаОнлајн: кућа брачног пара Милић

После проналаска беживотних тела супружника Горице и Бранислава Милићам у породичној кући у Бабином Мосту, чланови породице не желе да дају изјаве за медије, уједно молећи новинаре да не сликају детаље и не задиру у породичну приватност. Такође, мештани Бабиног Моста су готово сигурни да ова трагедија није мотивисана међуетничком нетрпељивошћу.

Брачни пар Милић, Горица (50) и Бранислав (55), који су пронађени мртви у својој породичној куће, имају две кћерке и сина, који су формирали своје породице. Породица не жели да даје изјаве за медије и моли новинаре да разумеју њихов бол.

Мештани Бабиног Моста,страдалог Бранислава описују као мирног и поштеног човека, али сматрају да узрок несреће могу бити његови евентуални психички проблеми, који су, како кажу, можда настали последњих година. И док одмахују главом у неверици, кажу да је једина срећа у несрећи, што су готово сигурни да трагедија није међуетнички мотивисана.

„Само Бог и они знају шта се догодило, јер нико са сигурношћу не може да буде сигуран шта се десило. Сумњамо да је реч о убиству и самоубиству, јер је несрећна Горица пронађена у једној соби са траговима дављења конопцем, док је Бранислављево тело у локви крви пронађено у другој соби“,каже за наш портал једна рођака, не желећи да се објављује њено име. Рођаци и комшије претпостављају да је несрећи претходила свађа супружника, па је несрећна Горица хтела да се склони у другу соби. На њеном врату су били видљиви трагови дављења конопцем, док њен покојни супруг има убодне ране, нанете ножем по читавом телу“, додао је један рођак породице Милић.

Иначе, породица Милић је била једна од угледнијих у Бабином Мосту, једном од већински српских села у општини Обилић. Он додаје да је брачни пар Милић важио за складан и прилично добро ситуиран брачни пар. Горица је била домаћица, док је Бранислав некада радио на коповима у Обилићу, али је, како сазнајемо, и даље имао солидна примања.

Рођака која је међу првима ушла у кућу несрећног брачног пара, каже да док је жива неће заборавити призор који је угледала, поготову у соби где је затекла беживотно тело несрећног Бранислава.

Особље Хитне помоћи је стигло на место несреће одмах по дојави, али је могло само да констатује смрт супружника. Полиција и форензичари су извршили увиђај, а тела страдалих су одвезена у Приштину, где ће се извршити обдукција.

А.Ћ.