За православну Нову годину 2.000 поклон пакетића за децу са Косова и Метохије

Више од 2.000 поклон пакетића биће подељено српској деци у оквиру акције „За малишане на Косову и Метохији“, коју заједничи организују Хуманитарне организације „28. јун“ из Канаде и „038“ из Грачанице.  Уочи православне Нове године пакетићи ће бити подељени деци у српским срединама на централном Косову и у Метоији. У Основној школи „ Краљ Милутин“ у Грачаници данас је ученицима од првог до четвртог разреда подељено укупно 360 пакетића.

 

Омиљени цртани јунаци; Маша, Медвед и Џејс – Фото: ГрачаницаОнлајн

Жамор деце прекинуо је врисак одушевљења и громогласни апалауз када су у спортску салу ушетале маскоте цртаних јунака: Мики Мауса, Џејса из „Патролних шапа“, али и Маше и Медведа. Омиљени цртани јунаци, у пратњи чак два Деда Мраза, били су задужени за поделу пакетића и сликање са усхићеним малишанима.

Предраг Ристић, Хуманитарна организација „038“ – Фото: ГрачаницаОнлајн

„Акцију смо почели поделом пакетића деци у Грачаници а наствићемо је у Сушици“, каже Предраг Ристић из Хуманитарне организација „038“.

Чланови и волонтери две партнерске организације обрадоваће наредних дана и малишане из Гораждевца, Осојана, Велике Хоче, Ораховца, Партеша, Ранилуга, Новог Брда, Старог Грацка и Кузмина.

„Ово је само једна у низу акција коју Хуманитарна организација „28. јун“ са радошћу резализује на простору Косова и Метохије. Акцију организујемо са нашим партнерима, Организацијом „038“ из Грачанице и циљ нам је да свако дете на Косову и Метохији, бар тиме што ће добити Божићни пакетић, осети део новогодишње чаролије“, рекла је Александра Трифуновић чланица Хуманитарне организације Срба из Канаде „28. јун“.

Александра Трифуновић, „28. јун“ – Фото: ГрачаницаОнлајн

Хуманитарна оргнизација „28. јун“ основана је 2011. године у Торонту и за седам година је донирала више од 170 тона помоћи, у вредности од близу 4,6 милиона долара.

„Помагали смо новчано и материјално у лековима, апаратури и опреми здравствене, школске и остале установе као и појединце, не само на Косову и Метохији, већ и у читавом региону, где год наши сународници живе у тешким условима“, појаснила је Трифуновићева.

Фото: ГрачаницаОнлајн

„Акцију „За малишане на Косову и Метохији“, поред Хуманитарних организација „28. јун“ и „038“,  материјално и логистички подржали су Хуманитарно друшво „Божур“ и Српска братска помоћ из Чигака, Организација „Адра“, спортискиња Милица Мандић, глумац Андрија Милошевић, певач Аца Лукас као и један број привредника из централне Србије“,  навео је представник Хуманитарне организације „038“ из Грачанице, Предраг Ристић.

И. Миљковић