fbpx

Jan Bratu: Ubistvo Ivanovića izaziva duboku uznemirenost

Фото ГрачаницаОнлајн: Јан Брату

Фото ГрачаницаОнлајн: Јан Брату

Šef Misije OEBS-a na Kosovu, ambasador Jan Bratu, šokiran je i duboko ožalošćen vešću da je u Severnoj Mitrovici ubijen Oliver Ivanović. Iz ove misije je upućeno iskreno i duboko saučešće porodici ubijenom predstavniku kosovskih Srba.

„Bio je je jedan od najistaknutijih predstavnika kosovskih Srba skoro dve decenije. On je demonstrirao neumorno angažovanje u korist svoje zajednice i bio je veoma uvažen sagovornik na Kosovu“, rekao je ambasador Bratu.

„Ubistvo Olivera Ivanovića izaziva duboku uznemirenost. Tokom ovih godina imao sam privilegiju da ga lično poznajem i uvek sam se divio njegovom intelektu, staloženosti i posvećenosti. Videti da jedan političar može da bude hladnokrvno ubijen u 2018. godini na Kosovu razorna je pomisao. Na najstrožiji mogući način osuđujem ovaj gnusni čin i pozivam organe za sprovođenje zakona, ali i sve aktere, da učine sve što je moguće kako bi se počinioci izveli pred lice pravde. Ovo će biti veliki test za vladavinu prava na Kosovu“, zaključio je na kraju saopštenja medijima šef misije OEBS-a na Kosovu Jan Bratu.

%d bloggers like this: