Јан Брату: Убиство Ивановића изазива дубоку узнемиреност

Фото ГрачаницаОнлајн: Јан Брату

Шеф Мисије ОЕБС-а на Косову, амбасадор Јан Брату, шокиран је и дубоко ожалошћен вешћу да је у Северној Митровици убијен Оливер Ивановић. Из ове мисије је упућено искрено и дубоко саучешће породици убијеном представнику косовских Срба.

„Био је је један од најистакнутијих представника косовских Срба скоро две деценије. Он је демонстрирао неуморно ангажовање у корист своје заједнице и био је веома уважен саговорник на Косову“, рекао је амбасадор Брату.

„Убиство Оливера Ивановића изазива дубоку узнемиреност. Током ових година имао сам привилегију да га лично познајем и увек сам се дивио његовом интелекту, сталожености и посвећености. Видети да један политичар може да буде хладнокрвно убијен у 2018. години на Косову разорна је помисао. На најстрожији могући начин осуђујем овај гнусни чин и позивам органе за спровођење закона, али и све актере, да учине све што је могуће како би се починиоци извели пред лице правде. Ово ће бити велики тест за владавину права на Косову“, закључио је на крају саопштења медијима шеф мисије ОЕБС-а на Косову Јан Брату.