fbpx

Tuga zbog ubistva Olivera Ivanovića

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Tuga i neverica na severu Kosova, ali i južno od Ibra, u centralnoj Srbiji i širom regiona. Ubijen je lider Građanske inicijative SDP, Oliver Ivanović. Nepoznati počinilac ili više njih, sa pet metaka iz automatskog oružja, ubili su Ivanovića ispred njegove stranačke kancelarije, jutros nešto posle osam časova. Osude i saučešće porodici, stižu sa svih strana.

„Ovo je težak trenutak za sve nas, za Oliverovu porodicu i prijatelje, ali i za čitav grad. Verujem da na Kosovu nema Srbina koji Olivera na bilo koji način nije poštovao, jer je on to i zaslužio. Bio je borac za slobodu, bio je borac za naš grad, jedan od onih koji ga je i sačuvao. Porodica je skrhana i slomljena od bola, a mi koji smo mu bili prijatelji, ne verujemo da ga nema“, izjavio je novinarima, povodom smrti svog prijatelja i stranačkog kolege Olivera Ivanovića, advokat Nebojša Vlajić.

Foto V. ĆUP; GračanicaOnlajn

Hitna pomoć Kliničko bolničkog centra u Severnoj Mitrovici, pozvana je jutros u 8:17 minuta, već za jedan minut su bili ispred stranačkih prostorija SDP, ali Ivanović nije davao znakove života, rekao je direktor KBC, dr Milan Ivanović.

„Pacijent je hitno prebačen na reanimaciju, iako je na mestu nesreće ekipa hitne pomoći konstatovala da Oliver Ivanović nije davao znake života. U peridou od 8:30 do 9:15, lekari su se borili za njegov život i kako nije uspostavljena srčana funkcija, u 9:30 je konstantovana smrt. Na pacijentu su konstatovane povrede grudnog koša nanete vatrenim oružjem. Uočeno je najmanje pet prostrelnih rana“, kazao je novinarima direktor KBC Kosovka Mitrovica Milan Ivanović, naglasivši da je ubistvo Olivera Ivanovića „u funkciji izazivanja i proizvodnje straha i etničkog čišćenja“ i pozivajući građane da ostanu pribrani.

Foto V. ĆUP; GračanicaOnlajn

Odmah po saznanju da je Oliver Ivanović podlegao povredama, građani su počeli da donose cveće i da pale sveće na mestu ubistva, u kafićima i restoranima u na severu Kosovske Mitrovice nema muzike, a telegrami saučešća i osude ovog gnusnog ubistva, stižu sa svih strana.

Kako saznajemo, Ivanović će biti sahranjen na Novom groblju u Beogradu.

Anđelka Ćup

%d bloggers like this: