fbpx

Vučić na severu Kosova: Ne sme da nas bude manje na zemlji na kojoj smo oduvek živeli

Фото ГрачаницаОнлајн: Председник Александар Вучић на Косову и Метохији

Фото ГрачаницаОнлајн: Председник Александар Вучић на Косову и Метохији

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao manstir Banjsku, položio venac na mesto ubistva Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, a potom se na Prištisnkom univerzitetu sastao sa članovima Srpske liste, gradonačelnicima i predsednicima privremenih organa, kao i sa profesorima i studentima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na početku svoje posete Kosovu, obišao manstir Banjsku, zadužbinu Svetog Kralja Miliutina. Nekoliko hiljada građana je po snežnoj vejavici dočekalo srpskog predsednika, a ispred manastira su ga pozdravili episkop raško- prizrenski Teodosije i iguman mansatira Banjska Danilo. Vučić je poručio Srbima da moraju da opstanu i ostanu na svojim ognjištima i da će Srbija nastaviti da im pomaže više nego do sada.

„Ne sme da nas bude manje na teritoriji, odnosno na zemlji, na kojoj smo uvek živeli. Zato ćemo se kao država boriti na sve načine. Pod dva, došao sam da razgovaram sa našim narodom o bezbednosti. Naši ljudi su veoma uznemireni poslednjim zločinačkim ubistvom Olivera Ivanovića. Želimo da razgovaramo o bezbednosti Srba, o tome koji organi su tu da im tu bezbednost garantuju“, rekao je Vučić i istakao da će država Srbija razmenjivati informacije sa Prištinom, iako je tražili da učestvuje u istrazi.

Predsednik Vučić je takođe naglasio da će sačekati rezultate istrage Kosovske policije, a ukoliko ih ne bude, biće sve jasnije, kako je rekao.

Foto GračanicaOnlajn: Predsednik Aleksandar Vučić na Kosovu i Metohiji

„Što se tiče bezbednosti i sami ćemo morati da pronađemo nove moduse kako da bezbednost i mir građana srpske nacionalnosti učinimo jasnijim, vidljivijim i da uznemirenje bude manje. Pod tri, za nas je od ključnog značaja da pronađemo nove dodatne mehanizme za borbu protiv kriminala i korupcije u sopstvenim redovima“, kazao je Vučić po izlasku iz manstira Banjska, poručivši Albancima da Srbija želi mir i da će bez obzira na različite interese, učiniti sve da ga sačuva.

Posle manastira Banjska, Vučić je otišao na sever Kosovske Mitrovice, gde je prvo u pratnji šefa Vojno -bezbednosne agencije, Bratislava Gašića i direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, Marka Đurića, položio venac na mesto ubistva Olivera Ivanovića.

Na Tehničkom fakultetu Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, predsednik Srbije nastavlja razgovor sa predstavnicima političkog, kulturnog i javnog života, kao i sa profesorima i studentima.

Posle podne, Vučić bi trebalo da u Lapljem Selu, nedaleko od Prištine, razgovara sa građanima, a kako javlja RTS, prisustvovaće i Krsnoj slavi kod jedne porodice u Gračanici.

Anđelka Ćup

%d bloggers like this: