Ђурић и Танин о предстојећем извештају УНМИК-а

Ђурић и Танин, Фото: Канцеларија за КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић и шеф мисије Уједињених нација на Косову и Метохији (УНМИК) Захир Танин разговарали су о предстојећем извештају УНМИК-а о ситуацији на Косову и Метохији, који ће бити представљен Савету безбедности Уједињених нација 7. фебруара.

Ђурић је захвалио Танину на објективној анализи ситуације на КиМ, истичући да је дестабилизација на терену у протеклом периоду показала да је неопходно наставити са тромесечним ритмом подношења извештаја УНМИК-а, како би међународна јавност што ажурније била упозната са проблемима и изазовима на Косову и Метохији.

Како се наводи у саопштењу Канцеларије за КиМ, посебну пажњу су саговорниц посветили случају убиства Оливера Ивановића, сагласивши се да је неопходно да институције и службе у чијој је то ингеренцији спроведу објективну и свеобухватну истрагу.

Фото: Канцералија за КиМ, са састанка Ђурића и Танина

Ђурић је упозорио да, упркос јасно израженој вољи Београда да помогне расветљавању тог злочина, Приштина до сада није показала спремност да тако нешто омогући.Танин је на састанку упознат и са током унутрашњег дијалога о Косову и Метохији, покренутог на иницијативу председника Србије Александра Вучића, као и са перспективама за наставак дијалога Београда и Приштине.