Turska i Kosovo potpisale sporazum o izvozu poljoprivrednih proizvoda

Sporazum o izvozu stoke ali i poljoprivrednih proizvoda biljnog i životinjskog porekla potpisali su danas u Izmiru ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Kosova, Nenad Rikalo i turski ministar za poljoprivredu Ahmet Ešraf Fakibab.

Sporazum je potpisan u okviru 13. Međunarodnog sajma poljoprivrede i stočarstva, a stupiće na snagu odmah po formiranju radnih grupa zaduženih za implemetnaciju istog, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ruranog razvija Kosova.

Dvojica ministara su ocenili da sporazum o uvozi i izvozu otvara novu eru u saradnji Turske i Kosova u svim oblastima poljoprivrede.

Rikalo se u Izmiru sastao i sa ministrima poljoprivrede Irske i Katara, sa kojima je razgovarao o mogućnostima saradnje i realizaciji konkretnih projekata u oblasti obrazovanja i obuke poljorivrednh proizvođača.

Međunarodni sajam poljoprivrede u Turskoj, iz godine u godinu, okuplja sve više eksperata iz svih oblasti poljoprivrede kao i predstavnike poljorivrednih institucija svih kontinenata.

I.M.