Рикало и Хоп: Помоћи и подстаћи развој пољопривредног сектора

Министар пољопривреде, шумарства и руралног развоја Косова Ненад Рикало, разговарао је са директором УСАИД-а на Косову Џејмсом Хопом о наставку сарадње и инвестирању нових пројеката у пољопирвредном сектору.

Како је саопштено из Министарства пољопопривреде, шумарства и руралног развоја Рикало је делегацију УСАИД-а упознао са програмом руралног развоја и нагласио да је у пракси потврђено да се захваљујући инвестицијама кроз различите програме бележи напредак у пољопривредном сектору.  Све то, како су подсетили из ресорног министарства, утиче на свеукупни економски развој; повећање домаће производње, отварању могућности за нове послове и радна места.

Говорећи о приоритетима за ову годину, косовски министар пољопривреде је нагласио да ће пољопривредници у агро-бизнису имати предност, као и да ће им МПШРР пружити ефикаснију подршку у имплементацији таквих програма.

Директор УСАИД-а на Косову Џејмс Хоп је нагласио да је сарадња МПШРР и УСАИД-а драгоцена. Хоп је обећао да ће УСАИД путем различитих пољопривредне пројеката наставити да подржава развој пољопривредног сектора.