На стамбеној згради у Племетини урађен нови кров

зграда за социјално становање урађен нови кров

На згради за социјално становање у Племетини, у којој живи 180 припадника ромске и ашкалијске заједнице, урађен је нови кров. Тако станари ове зграде нису више изложени временским непогодама.

Поправка крова стамбене зграде у Племетини, урађена је уз финансијску помоћ организације Каритас из Луксембурга, Мисије ОЕБС-а на Косову, Амбасаде Луксембурга и Општине Обилић.

“Олакшање је што могу да видим да је ков поправљен. Станари ове зграде, од којих су већина незапослени, живели су у очајним условима. Намеравамо да у предстојећим недељама организујемо још један састанак, како бисмо се позабавили другим проблемима у згради, изазваним цурењем воде и влагом, као што су канализација, водоснабдевање и електрична енергија” рекао је амбасадор Брату.

зграда за социјално становање

Подсећамо да је у септембру 2017. године, Роме и Ашкалије у стамбеној згради у Племетини, обишао шеф мисије ОЕБС-а на Косову, Јан Брату, уверивши се да су услови за њихов живот недостојни човека. Брату је након тога организовао састанак са донаторима и представницима Општине Обилић, након чега је кров на згради поправљен.

Анђелка Ћуп