Na stambenoj zgradi u Plemetini urađen novi krov

zgrada za socijalno stanovanje urađen novi krov

Na zgradi za socijalno stanovanje u Plemetini, u kojoj živi 180 pripadnika romske i aškalijske zajednice, urađen je novi krov. Tako stanari ove zgrade nisu više izloženi vremenskim nepogodama.

Popravka krova stambene zgrade u Plemetini, urađena je uz finansijsku pomoć organizacije Karitas iz Luksemburga, Misije OEBS-a na Kosovu, Ambasade Luksemburga i Opštine Obilić.

“Olakšanje je što mogu da vidim da je kov popravljen. Stanari ove zgrade, od kojih su većina nezaposleni, živeli su u očajnim uslovima. Nameravamo da u predstojećim nedeljama organizujemo još jedan sastanak, kako bismo se pozabavili drugim problemima u zgradi, izazvanim curenjem vode i vlagom, kao što su kanalizacija, vodosnabdevanje i električna energija” rekao je ambasador Bratu.

zgrada za socijalno stanovanje

Podsećamo da je u septembru 2017. godine, Rome i Aškalije u stambenoj zgradi u Plemetini, obišao šef misije OEBS-a na Kosovu, Jan Bratu, uverivši se da su uslovi za njihov život nedostojni čoveka. Bratu je nakon toga organizovao sastanak sa donatorima i predstavnicima Opštine Obilić, nakon čega je krov na zgradi popravljen.

Anđelka Ćup