С. Поповић: Истрајати у захтеву да се обнови случај Ливадице

Председник општине Грачаница Срђан Поповић присуствовао је у цркви Свете Петке у Лапљем Селу парастосу страдалима у аутобусу „Ниш-експреса“.  У присуству директора општинских одељења Поповић је запалио свећу и положио цвеће на гроб пострадале Мирјане Драгојевић, једне од 12 страдалих српских путника у минираном аутобусу.

Председник општине Грачаница је нагласио да истрага поводом овог случаја мора да се обнови, а починиоци и одговорни за злочин у Ливадицама пронађу.

„ Морамо да истрајемо на томе да се овај случај обнови. Ово није само помен и обележавање, ово је и доказ наше истрајности. Правда је понекад спора, али се надам да ће у овом случају бити и достижна“, рекао је Поповић.

У присуству чланова породице пострадале Мирјане, мештана, али и преживелих путника напада у Ливадицама, помен на месном гробљу у Лапљем Селу служио је парох Бојан Крстић.

Гордана Ђорић је тог 16. фебруара 2001. била један од путника аутобуса који су превозили Србе на зимске Задушнице у Грачаницу. Она каже да су дубоки ожиљци који подсећају на злочин заувек урезани.

„Гледам Мирјанине родитеље, родбину и стварно је тешко кад изгубите млад живот, али је још теже кад знате да нису пронађени виновници тог злочина и доведени пред лице правде. Надамо се због душевног мира, који ћемо сви да осетимо, да ће бити пронађен и кажњен виновник. Ако се то не деси надам се да ће Бог знати како да казни таквог човека“, рекла је Ђорићева.

Активирањем мине на магистралном путу Ниш – Приштина, у селу Ливадице, код Подујева, на данашњи дан пре 17 година, дигнут је у ваздух први од шест аутобуса, из конвоја којим су расељени Срби са Косова, у пратњи Кфора, кретали на Задушнице.

И.М.